maandag 13 februari 2012

MAANDAGOCHTEND (103)

Zo af en toe wil ik wel even reclame maken voor het een of andere goede doel. Vanochtend wordt me niks gevraagd, maar doe ik het even op eigen initiatief. Naast het mededelingenkastje, achter glas, midden in de promenade van Winkelcentrum Beijum, zag ik een half uurtje geleden dit grote plakkaat hangen. Service Dogs, staat er o.a. op. En ook een foto van een blije rolstoelster met een soort van hulphond. 'At you're service, 'zegt de hond a.h.w. Op http://www.servicedogs.nl/ staat o.a. dit:
Service Dogs levert hulphonden door heel Nederland voor mensen met een motorische functiebeperking. Deze honden zijn getraind om mensen met een lichamelijke beperking te assisteren bij allerlei handelingen in het dagelijks leven. Al onze honden worden opgeleid bij gastgezinnen onder begeleiding van professionele trainers. Na hun basisopleiding worden de honden thuis bij de cliënt verder opgeleid naar de specifieke behoeften van de cliënt.
Ondergetekende is blij dat hij lichamelijk gezond is. (Altijd afkloppen!) Maar wat zou hij zich graag een hondje door zo'n lief viervoeterje laten helpen voor het geval hij hulpbehoevend zou worden.
De nieuwe week is weer begonnen. Is het einde van de winter in zicht? Of komt er nog een vorstperiode? Wat doet het er toe, er zijn belangrijkere dingen in het leven. Help elkaar als het kan een hondje of een handje.
En voorzichtig voor als u de weg op moet!

Geen opmerkingen: