woensdag 1 februari 2012

VERKEERSCHAOS KRUISPUNT ZUID

De bomenkap rond kruispunt Beijum- Zuid is in volle gang. Abusievelijk denken sommige Beijumers dat deze kap te maken heeft met het veiliger maken van het Heerdenpad, ik heb daarover een paar geïrriteerde mails binnengekregen van mensen die dit veel te ver vinden gaan.
Jaap van Leeuwen van uitgeverij Leander en van Beijum.nl - jaja, die bestaat ook nog- mailde gisteren deze veelzeggende zin, en hij stuurde een link mee: Ik heb me vanmorgen bijzonder lopen verbazen. Ik heb nog veel meer gezien dan op de foto’s staat. Hele groepen staken over op dit drukke kruispunt. Neem het maar over.
Dat deed ik, de foto's komen, net als onderstaande tekst, ook van http://www.beijum.nl/. Fietsers die de Beneluxweg oversteken en chaos is troef, is de verkeersveiligheid hier niet in het gedrang?

Verkeerspolitie grote afwezige
De bomenkap gaat dinsdag 31 januari een nieuwe fase in.
Bij het kruispunt Beijum-zuid/De Hunze (Oostelijke Ringweg) worden ook de bomen rond de fietsbrug aangepakt van het zeer druk bereden fietspad het Heerdenpad. Echter de verkeersregeling ter plekke is zeer slecht geregeld: een niet-functioneel bord plus wat hekken. De fietsers spreken er schande van en zoeken hun eigen oplossingen voor de problemen die ze er tegenkomen.

Het bord dat er staat wijst eigenlijk nergens heen omdat er geen vervolgborden zichtbaar zijn. Sommigen nemen de richting die het bord wijst te letterlijk en steken de voor fietsers ter plekke verboden wijkring over. Je moet wat. De hekken worden lange tijd genegeerd door de fietsers, want er gebeurt lange tijd niets op de brug. Geconcludeerd wordt dat het verkeerde bord is geplaatst (verboden voor alle verkeer).
Onduidelijkheid alom.
Een rolstoel moet over de burg. Hoe? Er zijn op dat moment geen werkzaamheden op de brug, dus er toch maar over. Dan aan de andere kant, blijkt de opening tussen de hekken wel groot genoeg om fietsers door te laten, maar niet voor de rolstoel. Dat wordt snel opgelost.
Als het duidelijk is dat je echt niet over de fietsbrug kan, omdat er grote machines aan het werk zijn, rijst de vraag: Hoe omrijden? Fietsers worden het bos ingestuurd. Niet goed geregeld. Tal van fietsers rijden dwars over het kruispunt over de Oostelijke Ringweg. Je verwacht dat de politie alert is op dit soort gevaarlijke situaties om de te voorspellen chaos in goede banen te leiden. Die is echter in geen velden of wegen te zien. Dan zoek je als burger je eigen oplossingen.
Update 13.35 uur: ZIE OOK DE VIDEO VAN DE HUNZE/VAN STARKENBORGH:
http://www.dehunzevanstarkenborgh.nl/home/378-heerdenpad-viaduct-van-dik-hout

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Zie ook het filmpje dat hier te vinden is: http://www.dehunzevanstarkenborgh.nl/home/378-heerdenpad-viaduct-van-dik-hout

Fietsers gaan soms rakelings langs de grote machines.

Hans

Bianca zei

De machines staan ook gevaarlijk, de houtsnippers krijg je recht in je gezicht! Oppassen dus.

Kees Huizenga zei

Langs een open veld kunnen dieven gemakkelijk mensen op het Heerdenpad beroven. De (bestel)auto staat langs de autoweg gereed. Er zijn immers geen obstakels meer!!!

De kaalslag langs het Heerdenpad vind ik buiten proportie. Is deze botte aanslag op het groen noodzakelijk voor de aanpak van het kruispunt van Beijum-Zuid? Ik mis de maatvoering.

Anoniem zei

ik vond het ook al een onveilige situatie. Het is toch niet zo moeilijk..je zet een ter hoogt van de albert hein een bord dat het fietspad over de ringweg is afgesloten en leidt de fietsers om via de hunze ( via het tunneltje) .Daar ben ik langs gegaan en tot mijn verbazing zag ik inderdaad fietsers via de ring rijden

Alie zei

@Kees, was te verwachten toch? Zie bij Lewenborg. Gebeurde precies hetzelfde. ben zelf niet op de informatie/inspraakavonden geweest, maar daar zal dit alles allicht zijn besproken. Er blijkt geen andere mogelijkheid, je kunt blijkbaar geen weg om bomen heen leggen, je kunt er wel bomen voor in de plaats zetten (weet niet of dat gaat gebeuren). Rotondes moeten nu eenmaal voldoen aan bepaalde afmetingen...
Ik ben er totaal niet mee eens hoor, zelfs mn dochter die 'zeer bij de tijd is' was gedesorienteerd toen we bij de verkeerslichten stonden.
Overigens had de omleidingsroutes voor fietsers vanaf daar moeten aangeven met een nummer en dan een paar bordjes plaatsen met het nummer er op. Voor hun een half uurtje werk, voor heel veel mensen een goede oplossing.
Alla, het is alweer voorbij toch? Bereid je maar voor op de komende jaren, we zitten nog tijden in de shit ivm dit nieuw te bouwen verkeersmirakel..