vrijdag 24 februari 2012

GASTOUDERGEZIN 'DE KLEINE HEERD'

Zo om de drie maanden bereikt me een verzoek van een in Beijum woonachtige SKSG-medewerkster om weer eens aandacht aan een gastoudergezin in Beijum te besteden. Dat doe ik graag, tussen het aanbod van 'grotere opvangcentra' door zitten toch redelijk wat kleinschalige opvangplekjes. Kleine ondernemers (vrouwen) die op een prettige manier het persoonlijke en het zakelijke met elkaar trachten te verbinden. Dit keer kunt u kennismaken met gastouderopvang 'De kleine Heerd' van Cuna van Oortmerssen. Onaangekondigd, terwijl ze volop aan het werk was, zocht ik haar begin deze week op in haar huis in de Bekemaheerd. Nieuwsgierige kinderogen keken op naar het vreemde bezoek terwijl Van Oortmerssen verder ging met waar ze mee bezig was: een luier verschonen. De vloer lag op een prettige manier bezaaid met speelgoed, een konijnehok stond verlangend naar voorjaarsweer en spelende kinderen te wachten in de tuin. Wat een warme en gezellige sfeer kwam me tegemoet. De kinderen vonden het spannend, maar ze wilden best even met 'moeder' Cuna op de foto. Vertel eens Cuna, hoe ben je er zo toe gekomen om dit te gaan doen?

Ik ben Cuna van Oortmerssen, ik woon al 26 jaar in Beijum en ik ben 18 jaar geleden als gastouder voor SKSG aan de slag gegaan. Sinds 3 jaar heb ik een eigen franchise-opvangbedrijfje aan huis.
Ik geniet er van om met kinderen om te gaan en heb het geluk van mijn hobby m'n werk te hebben weten te maken. Ik heb zelf 3 grote kinderen en ik geniet erg van andere kleine kinderen die hier komen.
Op dit moment vang ik 8 kindjes op in de leeftijd van 0 t/m 3 jaar, in april gaan er 2 weg en daarom kunnen er nog 1 of 2 nieuwe kindjes bij komen.
De kinderen die bij mij komen genieten er altijd weer van om samen te spelen en elkaar te zien.
Met mooi weer gaan we wandelen en buiten spelen, verder zijn ze erg blij als mijn eigen kinderen komen, het is altijd een erg gezellige boel met elkaar.
We dansen samen en vieren o.a. Sinterklaas, het is altijd feest als de kinderen er zijn, m'n eigen kinderen vinden het erg saai als ze er een keer niet zijn, ze vragen erom.
Wat leuk is, m'n zoon van 20 heeft verkering met het eerste oppaskindje dat hier ooit kwam, die is nu 18 jaar oud.

1 opmerking:

roelie zei

wat een gezellige foto

en heel erg leuk verhaal

en echt super dat je zoon met je eerste oppaskind nu verkering heeft heel bijzonder

groetjes roelie S