zondag 15 maart 2020

"ALS WE DICHT MOETEN DAN GAAN WE DICHT"


"Als de regering zegt dat we dicht moeten dan doen we dat."

Direct na de persconferentie over het coronavirus fietste deze blogger even naar de Claremaheerd en Plein Oost.
De gordijnen van het Café Biljart waren dicht en na kloppen tegen het raam werd niet open gedaan. Een strop voor een horecabezitter maar het is niet anders, de kroeg gaat zeker tot 6 april dicht.

Bij Luigi cafetaria reden bezorgbrommertjes nog op en aan. Vriendelijk personeel binnen: "We wachten nog op nadere ordes, we weten nog niet of bezorgrestaurants ook onder de regeling vallen."
Begrijpelijk dat binnen tien minuten na afloop van een landelijke persconferentie even geschakeld moet worden. Gaat Thuisbezorgd.nl ook alles stilleggen?

Een aanwezige Beijumer nam zijn papieren tas met snacks of patat in ontvangst: "
Ik hoorde op tv dat alles dicht moest en ik dacht ik ga hier even snel heen om nog wat te eten te scoren."

Bij de naastliggende Chinees, zie foto, zat nog een stel aan een tafeltje te eten of nog wat te drinken.
Bij binnenkomst, iets voor 18.00 uur, pakte een medewerker de laatste ophaalchinees in wit papier en met de bekende plastiek zak er omheen in.
"We hoorden op tv dat we dicht moeten, dat gaan we doen."

Buiten reed een laatste bezorgbrommertje weg naar een klant. De brommers mogen drie weken binnen staan. In elk geval tot 6 april.
Foto rechts, tijdens crisistijden lopen de kerken meestal vol. Nu niet. De Bron aan de Bentismaheerd sluit ook voor een tijd de deuren. En er kwam een bericht binnen dat de Buurthuizen in Beijum ook dicht gaan.
Update 20.00 uur, thuis maaltijden bezorgen mag doorgaan, geldt dus ook voor Luigi en voor de bezorgafdeling van de Chinees.

Geen opmerkingen: