donderdag 19 maart 2020

CORONABEIJUM (4) CORONEE GEZONHEIDSSTEUNPUNT


"Hoe kan het dat er totaal geen belangstelling is voor hoe je je weerstand tegen het coronavirus kunt verhogen?"


Vraagt kruidenvrouw Saskia Nieboer zich af.

Onlangs gaf ze anti-coronatips.

Maar ze doet meer, ze opende het eerste CORONEE Gezondheidssteunpunt van Nederland in Beijum.


Aangezien onze overheid uitsluitend bezig is met maatregelen om besmetting te voorkomen wordt het hoog tijd dat wij zelf iets ondernemen. Want is het niet vreemd dat er geen enkele tip gegeven wordt over hoe je gezond kunt blijven en je weerstand kunt versterken?

Nou weet ik zeker dat er heel veel kennis en expertise is omtrent gezond blijven, zeker onder jullie die mijn berichten van de laatste tijd hebben gevolgd.
Daarom stel ik voor om overal in het land steunpunten te maken waar mensen voor hulp terecht kunnen en dan denk ik vooral aan tips over hoe je je weerstand en gezondheid kunt ondersteunen. Dat kan immers op heel veel manieren.


Laten we al onze expertise inzetten om de mensen om ons heen weer sterk te maken, zowel lichamelijk als geestelijk.


Ben jij iemand die mee wil helpen, print dan het logo uit en plak het op je raam of op je praktijkplek. Zo weten anderen dat ze bij jou hulp kunnen krijgen, misschien in de vorm van informatie maar misschien ook in de vorm van andere tips. Wie weet wil je kruiden uit je tuin delen, een meditatie delen of mensen leren hoe ze een voetenbadje kunnen nemen. Er is geen ‘hoofdkantoor’ of ‘directie’ in dit systeem, we verbinden ons als helpers met de kosm
os en doen wat wij kunnen. In mijn geval is dat werken met kruiden en waar ben jij goed in?


Het logo stelt een coronavirus voor, maar dan doorgesneden en plat gelegd en dan krijg je ineens een middeleeuwse burcht met kantelen waar bloemen op groeien. En de naam ontstond doordat ik dacht: niet te veel macht geven aan corona. Dus daarom CORONEE.


Afgelopen zaterdag hebben we het Coronee-gezondheidssteunpunt in Groningen geopend, dat bestaat uit natuurvoedingswinkel De Wiershoeck en ons kruidenstudiecentrum. Ook in Houwerzijl bij Janet Frieling van Gekruid en Geroerd kun je terecht. En hopelijk volgen er vele!

Geen opmerkingen: