donderdag 12 maart 2020

ANGST, ONZEKERHEID EN GRUNNINGS LAID (Coronavirus)"Ik heb familieleden die in quarantaine zitten, sommigen zitten aan de beademingsapparatuur. De stad waar ik vandaag kom lijkt wel een oorlogsgebied, er is geen mens op straat en politieauto's rijden rond en er wordt omgeroepen om binnen te blijven. "

Aldus een in Beijum woonachtige Italiaan met familie en roots in noord Italië vanmiddag. Angst en wanhoop was van het gezicht af te lezen.

Er hangt een onheilspellende stemming in de samenleving. Waar gaat dit heen met het coronavirus?

Genoemde Italiaan: "Dit is nog maar het begin, in Italië zijn ze vanaf het begin te laks geweest, dat is ook het geval geweest in Nederland. Ik zou deze dagen naar Italië vliegen maar dat wordt me afgeraden."

 Ook in Beijum is het coronavirus uiteraard het gesprek van de dag. Het Trefpunt heeft alle evenementen op de vrijdagavonden (kan dan druk zijn) afgelast. Bepaalde schappen in de AH van Beijum zien er leeg uit. Zie foto links. Auto's draaiden vanmiddag rondjes op de parkeerplaats. Het was druk. En er werd en wordt gehamsterd.

De angst en onzekerheid zijn voelbaar. Althans, dat bespeurt deze blogger zo links en rechts in de wijk.

Forum Groningen dicht, geen eredivisievoetbal, gaat de wijkwandeling van Wijk de Wereld op 19 maart wel door? Moeten die basisscholen nou wel open blijven?

Hoorde ondergetekende vanmiddag in de wijk.

Er is een ernstige crisis gaande.

Tegen half zes vanmiddag begon het te regenen en de zon scheen.
Was het een stukje hoop vanuit de natuur? Zie foto rechts. De bloesems bloeien, meestal iets om blij van te worden. Een nieuw voorjaar.
Maar nu?

Daarboven zien we een regenboog.

Deze blogger komt op clichés uit. Hoop doet leven. En Ede Staal komt bij deze Groninger naar boven. Het et nog nooit nee nooit zo donker west.....het werd altied wel weer licht....

Kom op Grunningers! Kop ter veur!
Het Grunninger Laid en het nummer van Ede nog een keer. Zie beneden.
Update 20.45 uur, morgen beslissen de theatermakers van Wijk de Wereld of de straatwandeling van 19 maart al of niet doorgaat. 

Geen opmerkingen: