woensdag 25 maart 2020

CORONABEIJUM (9)


"De mensen houden zich er goed aan bij de ingang, in de winkel is het lastiger maar daar hebben we ook geen controle op."

Iets na het middaguur fietste deze blogger even richting dat gedeelte van Beijum waar altijd de meeste mensen samenkomen.
Geen wonder, boodschappen doen, even naar de kapper tijdelijk niet), naar de boekhandel, de speelgoedzaak, de dierenspeciaalzaak, de slager.

Bij de grootste winkel van Beijum staat sinds gistermiddag net als bij andere supermarkten een 'verkeersregelaar' die erop let hoeveel mensen er binnen zijn of gaan. Geen idee hoe groot de vloeroppervlakte van de AH is, een persoon per 10 vierkante meter is toegestaan.

Naar verwachting zal er komende zaterdag een rij voor de ingang ontstaan, eigenlijk helemaal geen gek idee Beijumers om reeds op donderdag of vrijdag weekendboodschappen te gaan doen. Pieken verspreiden.

Op Winkelplein West passeerden een klant die de Lidl verliet en een ander die naar binnen ging elkaar.

Ook hier toch ook een aardige verkeersregelaar, die liever niet op de foto wilde. Wel foto van het plekje waar klanten hun handen kunnen schoonmaken. Zie foto rechts.

Foto beneden, niet vergeten dames en heren, het is lente!

Een jongedame op skeelers zwierde het winkelcentrum uit, de zon in, het voorjaarsweer in.

Houd moed Beijumers. De piek schijnt te zijn bereikt. Er doorheen, licht aan het eind van de tunnel.

Optimisme.
NB, naar verwachting komt er volgende week een extra wijkkrant uit.


1 opmerking:

Anoniem zei

Een persoon per 10 vierkante meter