dinsdag 24 maart 2020

CORONABEIJUM (8)Een stel stond 'gezellig' met de dagelijks aanwezige bierdrinker in de promenade van Winkelcentrum Beijum te praten. Afstand tussen de halve en driekwart meter.

Een AH-medewerkster: "Het is nog steeds niet tot iedereen doorgedrongen."

Tijdens het fotograferen van bovenstaande foto liep een man met een mondkapje voor de mond voorbij.
En tja, die anderhalf meter passeer-ruimte in de promenade, je gaat natuurlijk ook niet strak langs de zijkant lopen om tegenliggers te vermijden.

Deze blogger fietste tegen het middaguur even naar Winkelcentrum Beijum. Hij meed tussendoor-steegjes, gewoon zoveel mogelijk ruim baan pakken, de woonheerden zijn breed genoeg.

Het was rustig op straat. Blauwe hemel, gele voorjaarsbloemen langs de weg, kwetterende vogels in de lucht.

Even wennen om te zien hoe mensen elkaar bij de in-en uitgang van het winkelcentrum ontwijken. Voor het winkelcentrum lagen in de peukenbak een vijftal paar latex handschoenen. Beschermende handschoenen, zie afbeelding links.

Foto rechts, de kapperszaak is ook minstens tot 6 april gesloten, een mens knippen op anderhalve meter gaat nou eenmaal niet. Zullen we over 9 maanden een geboortegolf krijgen en loopt iedereen er over een maand langharig(er) bij?

Naast de kapperszaak liep iemand de Lidl binnen, op het moment dat ook van rechts iemand de winkel wilde verlaten, ze botsten bijna tegen elkaar op.

Ook in Beijum beleven we de coronatijden. Mooi dat we zo'n ruim opgezette wijk hebben.
Recreatiepark Kardinge ingaan is geen probleem, maar beter niet met meerdere mensen.

Beste mensen, mijdt deze dagen ook zoveel mogelijk complotdenkers en 'deskundigen'...vooral op Facebook aan te treffen.

De echte deskundigen zitten bij het RIVM
Latest news...minder klanten in de winkel...via Nos.nl

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Lopen ook nog steeds hele families door het beijumer bos. Zonder hond! Dus hebben er niks te zoeken. Het stikt hier van de zwakbegaafden.

Anoniem zei

Zolang er geen totale lockdown komt zal dit gedrag niet stoppen ,ja pas als het virus zelf hebben dan liggen ze op de ic niet eerder .

Anoniem zei

Het is ook geen vrijbrief om daar te lopen als je een hond hebt. Je hebt net zoveel recht als zonder hond. Tis sowieso beter om het niet te doen.

Anoniem zei

Ook met hond is het niet verstandig om daar te lopen. Zie ook hele gezinnen met een hond lopen

Unknown zeiOok in geboortedorp van de blogger oales in de ,riebel' gewoon 1.5 meter afstand en ff doorbijten mensen

Johan Fehrmann zei

Er kwam ook een anonieme reactie binnen (net niet schelden) met de strekking dat dit het meest achterlijk bericht ooit is. Dat is interessant en doet deze blogger glimlachen. Als de anoniem nog eens reageert en dan met onderbouwing en met argumenten, dan zal die gepubliceerd gaan worden.