zaterdag 28 maart 2020

LEES DE KRANTEN, STEUN DE JOURNALISTEN!


Op de bijna vooravond van de zomertijd, de klok gaat vannacht een uur vooruit, nam deze blogger aan het einde van de middag even met een biertje plaats in eigen tuin.

Twee favoriete kranten erbij.

Zie foto. Het nijsblad leest ondergetekende reeds meer dan een halve eeuw, de Volkskrant is wat hem dé kwaliteitskrant van Nederland. Kwestie van persoonlijke smaak.

Met ons aller Dagblad van het Noorden heeft deze blogger de laatste jaren een beetje een haat-liefdes verhouding ontwikkeld. Dat ligt deels een beetje aan het feit dat hij vindt dat deze krant vroeger meer kwaliteit had. Die zeurende aandachttrekkende ego-columnisten van tegenwoordig. Journalisten die elkaar retweeten en liken op social media. Komt allemaal wat klef en ons-kent-ons achtig over.

Op een krant moet je ook kunnen kankeren, en dat deed ondergetekende via zijn Beijumnieuws wel eens.
Je hebt er prima journalisten bij die frank en vrij onbedoelde voutjes over de berichtgeving die Beijum aangaat toegeven. Compleet met excuses

Wat meer moeite heeft ondergetekende met journalisten die zelf graag mensen, politici of bedrijven/organisaties doorzagen, maar hun lange tenen laten zien als bijvoorbeeld deze blogger de journalistieke doelgroep even op de hak neemt.

De meeste mensen en/of organisaties hebben het moeilijk tijdens deze corona-crisis, maar sommige journo's zijn opeens zo ontzettend zielig of voelen zich opeens zo op hun pik getrapt, wonderbaarlijk.

Tijdens deze corona-tijden heeft het Rtv-Noord bekoord om afgelopen week een bericht te posten over de kranten in Groningen die door deze crisis (verder) in het nauw zouden zijn gedreven en worden gedreven..

Journalist Zijlstra postte daarop een cynische tweet op Twitter met als aanhef: RTVNoord geeft de noordelijke dagbladen een steuntje in de rug.
Zie screenshot rechts. 'Hufters' zijn het. Die lui van Noord wel te verstaan, aldus journalist Nederkoorn. Columnist Sandman mist de wederhoor in de berichtgeving van Rtv-Noord.

Gaat lekker in journalisten-land.

Lees vooral ook eens de verhitte en gefrustreerde Facebook-reacties van twee weken geleden onder een Beijumnieuws-aanzwengel-bericht. Van twee weken geleden, de reacties wel te verstaan. Onder bericht op 15 maart, 01:12 uur, via https://www.facebook.com/beijum.nieuws

'De journalistiek' mag graag uitdelen, maar kan deze beroepsgroep ook incasseren? Of vervalt het in geklaag, gesteun en gesteggel?

Nee, geen leedvermaak, is al te gemakkelijk, deze blogger werkt in loondienst en de kijkcijfers van Beijumnieuws stijgen door deze crisis tot nog grotere hoogten. Je hebt hele goede journalisten in Groningen, als persoon en wat betreft het niveau van schrijven.

Op Twitter is van arren moede een 'vriendenclub' ontstaan: #vriendenvanndc. NDC is Noordelijke Dagblad Combinatie. Steungroep voor journalisten en de krant.
Ene Martijn Folkers, werkzaam bij Noord,  postte vandaag de meest positieve en verbindende tweet tegen het gesteggel tussen Noord en Dagblad, zie beneden.

Mensen, lezers, als het kan, lees een noordelijke krant, steun onze journalisten. Hou de pers overeind. Voor de duidelijkheid, deze blogger bedoelt de voorgaande twee zinnen niet cynisch.

Geen opmerkingen: