dinsdag 3 maart 2020

ANTI CORONA TIPS VAN ONZE KRUIDENVROUW (3)

.
Vandaag meer over kruiden die je weerstand kunnen verhogen.

Met stip op 1 het madeliefje. Het bloeit het hele jaar door en wacht in de knop zelfs al onder de sneeuw om maar geen dag te missen! Dit oersterke plantje ondersteunt je weerstand, eet elke dag een paar bloempjes of blaadjes. Ook het longkruid maakt het lichaam sterk. Het is onder andere zeer rijk aan kiezelzuur, een bouwstof van vele weefsels in ons lichaam en dan met name de slijmvliezen.


Geen kruiden in de buurt? Eet dan extra dadels, haver, gierst, rozijnen, peulvruchten of verse koriander, die bevatten ook veel kiezelzuur.

En dan hebben we nog de natuurlijke antibiotica. Een raar woord want 'anti-bios' betekent 'tegen het leven', maar goed, zo heten ze nou eenmaal. Hieronder een paar kruiden die je nu al overal kunt vinden: hondsdraf, klein hoefblad en weegbree. 


Er zijn er natuurlijk meer zoals salie, echinacea, engelwortel en mierikswortel et. maar die vind je meer in tuinen. En uiteraard vind je ook in de winkel kruiden zoals gember, curcuma en zoethout. Van alle kruiden die genoemd staan kun je thee maken ter ondersteuning van je weerstand of je eet ze gewoon op. nog beter.

De volgende keer meer over de vlier, dat is een verhaal apart.


Saskia Nieboer


(Zie ook aflevering 1 en 2)


Geen opmerkingen: