zaterdag 14 maart 2020

"MENSEN, DOE EVEN NORMAAL!"


"Ik weet niet wat de mensen momenteel mankeert, waarom gaan ze nou hamsteren? Er is toch helemaal geen reden voor? Er is genoeg, denken de hamsteraars soms dat ze volgende week allemaal in quarantaine zitten en ze dan geen boodschappen kunnen doen?"

Aldus de hoofdschuddende dame die deze blogger tegen half twee vanmiddag in de Lidl op Beijum West tegen kwam.

Ondergetekende kan haar alleen maar gelijk geven, er is bij een slag mensen sinds gisteren een soort van kortsluiting in het hoofd ontstaan.

Psychologisch is het allemaal te verklaren, dreiging, doodsangst, visioenen van hongersnood, epidemieën en wanhoop zullen wellicht door de hoofden van de hamsteraars heen spoken.


Maar dat er dan geen beheersing is onder deze primitieve mensen!

Het doet denken aan de grote onvrede die onder sommige bevolkingsgroepen in dit land heerst. Zowel welvaart, zo'n rijk land....en dan toch steeds structureel zaniken.

De blogger kwam genoemde dame tegen bij de lege schappen die we links en rechts op de foto zien.
Het is toch niet te vatten, geen houdbare melk meer aanwezig.

Het vreemde is, je komt geen hamsteraar tegen, tenminste niet iemand die erkent dat hij of zij de kelder of de schuur aan het vol stampen is met houdbare melk, brood en pleepapier.

Foto links midden, in genoemde winkel leg je gewoon de boodschappen op de band, de kassamedewerker verwerkt ze en de klant neemt de producten vervolgens weer ter hand. Waarom je dan geen geld mag uitwisselen is deze blogger een raadsel.

Foto rechts beneden. Beijumers! Wordt er nou ook al bier gehamsterd? Of begint deze blogger nou ook al spoken te zien en is dit op zaterdag een normaal beeld in de Bierheerd van Beijum?

Foto helemaal boven, er wordt gewoon geleverd hoor mensen, er is minder bier in de winkel omdat gekken voorraden gaan inslaan.

Foto links helemaal beneden, toe even mensen! De Aldi op Oost.

Daar liggen normaal gesproken stapels toiletpapier!

Mensen toch.

Foto rechts beneden, van pure geïnfecteerde gekte ging deze blogger aan het schouderhamsteren.

Beetje flauw en melig.
Maar mensen, doe toch even normaal.

Laat ouderen die slecht ter been zijn of laat mensen die overdag werken en einde van de middag of 's avonds boodschappen willen doen ook nog even wat uit de schappen halen aub!!!

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat mensen doet hamsteren is dat het virus niet te zien is, er zijn nu een paar besmettingen in Groningen, maar er wordt beweerd dat besmetting mogelijk is zonder symptomen te zien... mensen willen zo snel mogelijk niet afhankelijk zijn van supermarkten in de ((nabije) toekomst, vanwege onzekerheid!