maandag 16 maart 2020

MAANDAGOCHTEND (434)


Zal Beijum nog meer 'op slot' gaan?

We beleven wellicht historische tijden.

Kan overdreven zijn, maar spreken we later, als alles op corona-gebied achter de rug is, misschien over voor en na de Corona-crisis zoals we het nog steeds over voor en na de Tweede Wereldoorlog hebben?

Deze blogger, behorende tot een generatie die nog nooit een ernstige crisis/oorlog heeft meegemaakt, hoopt van niet.

Scholen dicht. Buurtcentra, sporthal, de Bron, de bieb, de kroeg.

Zal het daar bij blijven of komen er nog meer maatregelen? Maximaal 50 bezoekers in Winkelcentrum Beijum of het sluiten? Kapper, fietsenzaak, schoenmaker, blijft het open?

Mensen toch, deze blogger publiceert half maart liever berichten over de opbloeiende natuur in Beijum, over dat de schooltuintje in april weer open gaan. Gaan die wel open?

Foto's boven en links, we zien twee basisscholen uit Beijum, boven de Heerdstee en links het Palet.

Daar zal het stil zijn de komende tijd, alleen kinderen van ouders die vitale beroepen bekleden mogen komen. Leerkrachten kunnen dan oppassen en onderwijs op afstand ontwikkelen.

Er zullen de komende weken veel kinderen buiten op straat spelen, buurtcentra dicht, geen jeugdwerk. Heeft ook voordelen, hoe leer ik om mezelf te vermaken?

Werkelijk alles op maatschappelijk gebied staat deze dagen op losse schroeven.

Niemand weet waar dit naar toe gaat. Hoe lang gaat het duren? Wanneer is de eerste besmetting in Beijum een feit? Nee, liever niet, maar ja, Beijum gaat niet op slot.

Foto rechts, ergens in de wijk. Een omgekeerde variant van een quarantaine (ga niet naar buiten, blijf minder). Hier: ga beter niet naar binnen.

Ondergetekende beëindigt een MAANDAGOCHTEND steevast met 'en blijf voor zover mogelijk gezond.'
Voor deze tijd geldt dat helemaal.

Geen opmerkingen: