zaterdag 7 maart 2020

ANTI CORONA TIPS VAN ONZE KRUIDENVROUW (4)


Gisteren was de eerste corona-dode in Nederland een feit.

Kruidenvrouw Saskia Nieboer blijft onverminderd tips geven om de weerstand in deze te verhogen.

No panic. Our herbal lady will assist you:

De griep breidt zich uit zoals dat gaat bij griep maar met hulp van de natuur hoeven wij niet machteloos af te wachten.

Een van de beste kruiden tegen griep is de vlier. Helaas zijn er nog geen bloesems of bessen, maar ze zijn te koop.

De bloesems kun je gedroogd gebruiken, het zijn uitstekende zweetdrijvers. Drink meerdere kopjes thee bij beginnende griep en kruip dan in bed met extra dekens en kruiken om de griep eruit te zweten. De bessen vind je in de vorm van vlier-oersap in natuurvoedingswinkels en reformhuizen. Vlierbessen kunnen iets heel bijzonders, ze bevatten een stof die celwanden in ons lichaam dusdanig afsluit dat virussen niet meer binnen kunnen dringen. En dat hebben virussen nodig om zich te kunnen vermenigvuldigen.

Een eetlepel vliersap per dag is voldoende als bescherming, twee kan ook. En als je denkt dat je griep gaat krijgen elk uur een theelepel.


Vlier smaakt een beetje wee, wij koken daarom gember, kaneel en kruidnagels een half uur met wat water, dan zeven, vliersap erbij en eventueel wat oersuiker of dadelstroop, nog een keer aan de kook brengen en kokendheet in kleine potjes met een metalen schroefdeksel gieten. Op deze manier kun je het sap jaren bewaren. Aangebroken potjes zet je in de koelkast. Vlier werkt trouwend ook uitstekend tegen koorts en hoest.


Met dank aan Jolanda Setz voor de prachtige foto!


Zie ook de vorige vier afleveringen


Saskia Nieboer

1 opmerking:

Unknown zei

Bedankt Saskia!
Groeten Ester