vrijdag 16 mei 2008

BLOGGER MEETS WEBMASTER

Ruim een half jaar is Beijumnieuws in de lucht en aan de kijkcijfers te zien heeft het zich een plaatsje in het medialand van Beijum veroverd. Hoe komt zoiets eigenlijk over bij andere wijksites/blogs? Zijn er argusogen en is er kleingeestigheid? Nijd of afgunst? Ik dender per slot van rekening zo maar en ongevraagd de digitale speelruimte van deze wijk binnen. 

Edgardo Moguella is webmaster van de Froukema-site, een site die tracht de Froukemaheerd te promoten en te verbinden. In deze tijd van zelfprofilering en het profileren van je eigen toko kan een binnendringer als Beijumnieuws natuurlijk weerstand oproepen. Wil je met je gesubsidieerde site je straat bedienen, kaapt zo'n in het wild lopende blogger ineens allerhande nieuwtjes voor je weg en zet ze op zijn blog. Hoe valt zoiets? Oorlog en frustratie? Cordon sanitair of tegenwerking?

Kijk naar de foto en weet, er is niks aan de hand. Blog lekker en promoot de wijk en ook de Froukemaheerd, ga gerust je gang! Dat straalt hij uit, een en al vriendelijkheid en geen spoortje negativiteit. Het gaat niet alleen om het persoonlijk belang maar ook om het wijkbelang. Edgardo komt uit wat hij "het mooie Uruguay" noemt en hij is de gemoedelijkheid zelve. Zou profileringsdrang een Nederlands trekje zijn? Hij gunt me het succes van Beijumnieuws gewoon en wat mij betreft hoort het ook zo. Beijumnieuws vervult klaarblijkelijk in een behoefte, snel en interactieve nieuwtjes en wetenswaardigheden uit Beijum direct op het web (genoeg geprofileerd zo!). Na wat verbaal gestoei en uitwisseling over kijkcijfers en inhoudelijkheden wensen we elkaar het beste. Respect hoef je niet altijd af te dwingen, soms is het ook natuurlijk aanwezig. http://www.froukemaheerd.nl/

1 opmerking:

Unknown zei

Knappe kerel hè?

Succes met je website Johan.

Lalo