maandag 5 mei 2008

PLEIN-OOST LEEFT OP ALS DE ZON SCHIJNT

Meestal is het er koud, guur en winderig. Een uitgestorven en verlaten plein is het dan. Je kunt niet alles vereenvoudigen tot het weer en het klimaat hier maar het heeft terdege invloed. Waar moet je gezellig gaan zitten als het regent en koud is op Plein-Oost? De bieb, Café Biljart
en een paar eettentjes, dan houdt het wel op. Maar als het lekker warm is zoals gisteren, tja dan kun je gewoon overal gaan zitten. Café Biljart, naast de videotheek, dat is eigenlijk dé plek op het plein waar nog wat leven in de brouwerij is. Het heeft iets zuid -Europees als de zon schijnt, stokbrood en wijn; waar is de camping?

De busbaan is weg en dat veroorzaakt een groot tekort aan aanvoer van mensen. Zou het een idee zijn om het hele plein overdekt te maken? Geen kou, geen regen en geen wind meer. Hoeveel miljoenen waren er te besteden? Zullen we hier even lokaal akkoord gaan met dit plan? Een uitschuifbaar dak. Open met dat ding als de zon schijnt. En anders dicht.


1 opmerking:

Anoniem zei

sinds het boekenbestand van de bieb meer dan gehalveerd is heb ik in de bieb ook niets meer te zoeken, ik zal de enigste niet zijn.