donderdag 22 mei 2008

KUN JE KANGEROOS OOK ETEN?


Ranjit Bhagwandas uit Melbourne is een paar dagen op bezoek bij vrienden in Beijum. Een echte Australier, welliswaar met Sri Lankan roots, maar toch al echt meer dan 25 jaar woonachtig Down Under.

 Op de Heerdstee krijgen kinderen al vroeg Engelse les. Wat is er mooier dan les te krijgen van een echt Engels sprekend iemand? Geweldige technologische ondersteuning maakten de les tot een ware happening. Want, d.m.v. Google Earth kon worden ingezoomd op zijn geboorteplaats in Sri Lanka en hij kon zo allerlei plekken in Melbourne aanwijzen en er iets bij vertellen. 

Met enige schroom wisten de kinderen hun eerste Engelse vragen aan een AustraliĆ«r te stellen. Die vragen logen er niet om. Have you ever met the Dutch Queen? Christmas time in summer? Tell us about it! What time is it now in Melbourne? De wereld is groter dan Beijum en aan de andere kant van de wereld ziet het er allemaal weer heel anders uit. Het was een levendige les vol nieuwsgierige vragen en vooral de kangoeroes wekten de nodige nieuwsgierigheid en vragen op. 

Hoe kunnen ze zo hoog springen? En worden ze ook opgegeten? Hoe komen ze in de buidel van de moeder?

Geen opmerkingen: