vrijdag 30 mei 2008

KLEURRIJK KOKEN SLUIT SEIZOEN AF MET EEN BARBECUE

Elke vrijdagavond kwamen ze het afgelopen seizoen in het Heerdenhoes bijeen en vanavond hadden ze een afsluitende barbecue in de tuin van deelnemer Chris Bax. Koken en samen eten, twee bezigheden bij uitstek die binding creëren tussen mensen. Ook is het een ideale combi om verschillende culturen met elkaar in contact te brengen.

Het afgelopen seizoen was er steeds zo'n vier of vijf vrijdagavonden achtereen een kok uit een bepaald land die het eten verzorgde. Na die serie avonden kwam er weer een ander land, en dus een andere kok, aan bod. Tijdens Kleurrijk Bruisend Beijum werden de deelnemers ingezet als vrijwilligers om hapjes uit te delen.

De maaltijden tijdens de Kleurrijke avonden kostten de deelnemers maar een euro, de stichting Buurthuizen in Beijum (BIB) subsidieerde dit project.

Op de film ziet u René, Corry, Figen, Marie-Josée, Kees, Anita, Marcella en Chris. Zoals u op de film kunt horen waren deze avond de helft van het aantal mensen aanwezig die op een normale avond in het Heerdenhoes meededen.

Geen opmerkingen: