maandag 12 mei 2008

WEES EERLIJK: BEST HANDIG ZO'N KAR!

Het blijkt een plaag te zijn voor grootgrutters, en ook hier in Beijum. De Golff, Albert Heijn en Lidl hebben er een redelijke schadepost aan. Ik herinner me dat Alice Meins, eigenaar van Albert Heijn Beijum, vertelde dat één kar ongeveer 150 euro kost. Vooral voor anti-wijkopbouwers is het roofgoed. En niet alleen roofgoed, die plons in de Zuidwending geeft waarschijnlijk een geweldige kick. Waarom zou je ze er anders in smijten?

Maar probeer je eens in te denken in een privé-winkelkarbezitter. Zo'n kar past toch mooi in een schuurtje? Geweldig voor je spulletjes en bijvoorbeeld je verf-atributen. Je hoeft het hele spul niet te slepen, nee je schuift de boel heen waar je het wil hebben. Deze kar trof ik aan op de rand van Beijum-Zuid. Verfspullen, verfdoekjes, terpentine en een mooi en handig zitje erbij. Een viskarretje moet ook handig zijn, vishengels, netje, zitbankje, lunchpakketje, kratje bier. Het mag allemaal niet maar het heeft wel iets, zo'n eigen kar. Een voor in de tuin, een als konijnenhok, een schoonmaakkar. Eventueel ga je er boodschappen mee doen.

Het kan zijn dat zo'n kar"eigenaar" niks van fietsendiefstal moet hebben: zoiets doe je niet, dat hoort niet; van andermans spullen hoor je af te blijven. Woedend als zijn fiets wordt gejat. Maar zo'n kar,tja. Moet kunnen nietwaar..?

Geen opmerkingen: