dinsdag 20 mei 2008

MET PIJN IN HET HART VERTREKKEN ZE UIT BEIJUM

Het is wellicht het grootste gezin van Beijum. Maar niet lang meer, over ongeveer zes weken verlaten ze de wijk om een nieuw bestaan op te bouwen in Stadskanaal. Jack en Janneke Visser zijn in 1992 getrouwd en kregen maar liefst zeven kinderen. Van links naar rechts op de foto zijn dat: Jan-Peter, Reinoud,Hélène, Samantha, William, Laurens en Emma. Zeven in Beijum geboren kinderen. Wat vindt William van zijn aanstaande vertrek? "Ik vind het spannend en leuk maar ik zal mijn vriendjes erg missen." Met weemoed in hun stem blikken Jack en Janneke alvast terug, ze woonden 22 jaar in Beijum:"we hebben Beijum erg gewaardeerd. Welk geloof of achtergrond je hier ook hebt, je kunt je hier in de wijk vrij voelen." Wat zullen ze het meest gaan missen? "Je hebt alles hier en we zullen vooral ook de ongedwongenheid missen. De jaarlijkse rommelmarkt tijdens koninginnedag vonden we ook altijd prachtig om bij te zijn. We zullen Beijum erg missen maar in Stadskanaal kunnen we ook wat moois opbouwen."

Als wens voor de Beijumers leest Janneke een spreuk voor uit de bijbel, vers 3 van 3:' Al die u hebt leren kennen, dat liefde en trouw u niet verlaten. Bindt ze om uw hals, schrijf ze op de tafel van uw hart.'

Janneke en Jack verhuizen naar Stadskanaal omdat het hoofdkantoor van de Noorse Broeders daar gevestigd is. Ze zijn beiden lid van deze religieuze beweging. Een leuke en hartelijke familie verlaat Beijum.

Geen opmerkingen: