woensdag 7 mei 2008

VEEL ZON, VEEL ENERGIE


Veel mensen krijgen deze dagen letterlijk en figuurlijk extra energie. Het omgekeerde van de zonnige periode, waar we op het ogenblik midden in zitten, is de grauwe winterperiode. Winterdepressies, te weinig zonlicht, futloos en energieloos. Mensen die lijden onder deze klachten verlangen vaak naar de zon, de zon die ons op het ogenblik zoveel plezier bezorgd. Maar diezelfde zon zorgt voor meer plezierige aspecten. Wat te denken van een lagere energierekening?
Een zonnepaneel zet (zon)licht om in stroom. Een installatie van drie tot vier zonnepanelen levert per jaar gemiddeld 400 kWh elektriciteit op. Dat is zo'n 15% van wat een huishouden gemiddeld per jaar aan elektriciteit verbruikt. Een systeem van tien panelen betekent zelfs al een opwekking van 40% van uw jaarlijkse verbruik!
Bovenstaande is geknipt en geplakt uit een artikel over zonnepanelen. Kijk eens op onderstaande sites. Wie weet is zonne-energie iets voor u?
Voor de bewoners van het gefotografeerde huis aan de Wibenaheerd kan deze zonnige periode niet lang genoeg duren. Goed voor de stemming én voor de portemonnee.

Geen opmerkingen: