maandag 26 mei 2008

LAMMERT DOEDENS

Het lukt me bijna niet meer om in Beijum onversneden Gronings te knauwen. Dat is een van de redenen dat ik altijd blij ben als ik Lammert Doedens tegen het lijf loop. "Kom hier doe", roept hij steeds als ik hem tegen kom. Zijn gebod kan ik niet negeren. 

Bekijk die kop, zie die ogen! Je kunt hem via de foto niet horen praten maar vertellen dat hij kan. Platgrunnings, en wel op zijn mooist. We zijn geboren streekgenoten dus dat gaat mooi samen op. Ik mag niet slijmen maar zeg het toch even, Lammert is een geweldige leraar. Zo'n anderhalf jaar geleden haalde hij OOG-TV met ik dacht een les die hij gaf voor de kinderen van Dom Helder Camaraschool. Hij was ook organisator van een tentoonstelling over de wijk en is in het dagelijks leven leraar geschiedenis.

 Vertel hem niks over de geschiedenis van de wijk, hij weet echt alles. Ik wil eigenlijk nog iets schrijven, over iets wat we beiden weten, maar als ik dat doe krijg ik ruzie met hem. En mok Lammert nait kwoat, nait te best! Hij was ongeveer twee jaar geleden al een keer razend om een publicatie van mij dus ik moet op mijn tellen passen.Het moet nog even geheim blijven en ik mag hier het primeurtje niet vertellen, wel kan ik zeggen dat het iets heel leuk is en promotie voor Beijum. Wist nait zo plazen? Aldus Lammert. Zuid-Oost Groningers die geĆ«migreerd zijn naar Beijum en Grunnings willen praot'n moeten bij hem zijn. 

Geweldige kerel en iemand die dingen gedaan krijgt. ( Even iets anders, ik begreep dat de familie Visser die twee weken geleden op Beijumnieuws geportretteerd werd deze week in het Dvhn komt ivm 30 jaar Beijum. Zie ook het artikel hier, scroll ongeveer tien dagen naar beneden)

1 opmerking:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.