woensdag 26 september 2018

BEIJUMBORG (128)


En zo kwam er na 32 jaar een einde aan een loopbaan bij de universiteit. Een afscheidsreceptie, sprekers, cadeaus, lekkere Griekse hapjes: het was een geweldig leuk feestje. 

In het najaar van 1987 had ik al een baan: als presentator mocht ik de luisteraars van KRO-programma’s op de klassieke zender Radio4 vertellen waar ze naar geluisterd hadden of naar zouden gaan luisteren. Daarvoor heb je een leuke stem nodig, en ook wel wat kennis over klassieke muziek. 

Maar welke kwaliteiten heb je nodig voor een baan, waarbij je de 375-ste verjaardag van een universiteit gaat organiseren? Een goed humeur, gemakkelijk contacten kunnen leggen, organisatietalent? Maar hoe bewijs je dat, tijdens een sollicitatiegesprek? Nu ja: het lukte en ik kreeg die baan. En sindsdien ben ik ook bij de RUG blijven werken, in verschillende functies. 

De meeste daarvan waren internationaal: Oostelijk Europa werd opeens bereikbaar na de Val van de Muur in Berlijn, en ik mocht samenwerkingsverbanden opzetten met universiteiten in deze regio. En daarna een team leiden, dat de inschrijving als student bij de RUG regelt: best een ingewikkeld verhaal. 

Ook vroeg men mij om voor universitaire managers in heel Europa conferenties te organiseren, en tenslotte mocht ik ervoor zorgen dat één van de mooiste instellingen die de Nederlandse universiteiten rijk zijn (het Koninklijk Nederlands Instituut in Rome) verbouwd werd, en ook nog de personeelszaken daarvan in orde werden gehouden. 

Maar na 32 jaar werken vond ik het genoeg geweest, en ben ik met pensioen gegaan. Een nieuwe toekomst tegemoet....

Han Borg

Geen opmerkingen: