maandag 10 september 2018

BOUWEN AAN EEN NIEUW INNERSDIJK (39)

"Ze brengen lapjes rubber aan, die lijmen ze tegen de buitenwand aan." Aldus drie Beijumers die afgelopen vrijdag geïnteresseerd stonden te kijken hoe de gevels van het nieuwe gebouw op het Innersdijk-terrein.

Zie nog eens de foto bij het bericht van vorige week maandag. De aankleding van de buitengevels schijnt van boven naar beneden te gebeuren.

Zie afbeelding boven, vijf heren waren bezig om het onderste deel aan te kleden. Vijf buitenlandse heren, zo te horen Polen, zal er zo'n krapte op de bouw-markt zijn dat er buitenlands personeel moet worden aangetrokken? Blijkbaar.

De Beijumblogger trok de stoute schoenen aan, hij viste ergens een helm op (is verplicht op een bouwplaats) en hij banjerde het gebouw binnen. En hij liep er even omheen.

Wat een dunne ondervloeren van de te maken balkonnetjes, dacht hij tijdens het omhoog kijken bij de voorgevel (bij Plein Oost).

Zie afbeelding rechts, zal het vijf centimeter dik zijn? Nou ja, de heren architecten en bouwers zullen wel weten wat ze aan het doen zijn.

Interessant om ook over de bovenste verdieping te lopen.
De appartementen in wording voor de cliënten van De Zijlen zijn een eind op weg om bewoonbaar te maken. Doucheruimtes, toiletten, slaapkamers, ziet er allemaal goed uit.
Foto beneden is vanaf de bovenste verdieping gemaakt. Dat wordt een mooi uitzicht dames en heren De Zijlen-bewoners!

Zie de video.
Een wandeling om en door het pand.2 opmerkingen:

Anoniem zei

Nu nog 3 minaretten er boven op en dan hebben we er weer een haathut bij.

Beijumer zei

Dat de bewoners De Zijlen een mooi uitzicht krijgen geloof ik wel. Maar ik schat in dat de bewoners van de woningen tegenover De Zijlen een iets andere mening zijn toegedaan. En ja terecht, er heeft eerder een gebouw gestaan, maar die was lager en minder prominent als het nieuwe complex.