zondag 2 september 2018

WELKOM IN EEN NIEUW BEIJUMNIEUWS-SEIZOEN (2018/2019)Een langgerekte geeuw. Een koud pilsje naast de hangmat. Nog even een tukkie doen met de zon op het gezicht. Leve de lof der luiheid Toe nou, laat dit alsjeblieft oneindig duren.

De zon schijnt uitbundig op deze eerste zondag in september, maar het is niet anders, aan alles komt een eind, de Errr zit weer in de maand, het nieuwe seizoen staat op stapel en de structuur van werken en naar school gaan begint weer.
Wat een onvoorstelbare zomer hebben toch (voor een groot deel achter de rug). Die zomer die begon zowat in mei

De Beijumblogger heeft een geweldige vakantie gehad. In verband met de tropische weersomstandigheden in heel West Europa bracht de vakantiereis hem niet al te ver van huis. Naar Normandië vlakbij de Atlantische Oceaan. Frankrijk.
Wat een prachtige krijtrotsen heb je daar, zie afbeelding links.
En wat is er gevochten aan het bijna einde van de laatste wereldoorlog.

Uitzicht op de Atlantische Oceaan
Loslaten, opladen, de balans opmaken, genieten.

Twee berichten kwamen op het vakantie-adres bij ondergetekende binnen. Eerst het feit dat vier gezinnen in de Jaltadaheerd een ton in de Staatsloterij hebben gewonnen. En dan natuurlijk ook nog het geval Tokkiebuurt Beijum in het DvhN

Langzamerhand druppelden na thuiskomst de berichten weer op het Beijumnieuws. Noem het maar een blog-verslaving. Zie de op lage frequentie gepubliceerde berichten van de afgelopen twee weken.

Het is 2 september, Noorderzon is voorbij en de scholen beginnen weer. Back to normal.

De Beijumblogger opent het nieuwe seizoen kalm aan (als hem dat lukt). Vergelijk een lang seizoen dat voor ons ligt met een marathon, je moet niet te snel van start gaan.

De series beginnen komende week wel weer, de MAANDAGOCHTEND, De Column uit Lewenborg, de Oude Doos, Beijumborg, Recreatiepark Kardinge.

Ondergetekende moet net als iedereen even een hobbel over. Van luieren naar het vliegwiel Beijumnieuws weer op toeren zien te krijgen. Komt goed. Binnenkort weer een bericht over deze lpg-auto. En waarom domme Fransen moet het gas bij jullie veertig cent per liter duurder kosten dan in België? Belgie 57 cent de liter, Frankrijk 97 (toen ondergetekende er was...).

Zie ook afbeelding rechts, de Citroën van Autobedrijf Visser, zie logo links, bracht de blogger prettig en veilig naar Normandië vice versa,

Welkom in seizoen 2018/2019.

Foto's, tips, oproepjes, vragen etc. Beijumnieuws@hotmail.com

Geen opmerkingen: