maandag 10 september 2018

MAANDAGOCHTEND (372)Mensen in Beijum in beeld brengen heeft zo zijn charme. Wat doen ze, wat beweegt ze? Wat vertellen ze over zichzelf, hun wijk en/of hun directe woonomgeving?

Maar afbeeldingen in de openbare ruimte waarop uitingen van mensen staan zijn ook leuk om in beeld te brengen.
Wat zeggen ze? Je kunt er zo mooi over speculeren en filosoferen. Hoe dit te duiden?

Smoke weed. Staat op een lelijke grote elektriciteit-bak midden in de Grevingaheerd. Daaronder staat een onduidelijke abracadabra aan graffiti.
Dat laatste, de abracadabra,  is jammer, het ontkracht een beetje de bovenstaande boodschap. Zie afbeelding boven.

De Beijumblogger stak in zijn jongere jaren ook wel eens een joint of een hasjpijp op. Na amper vijf minuten raakte hij onder invloed en 'wist' hij: wat ik nu meemaak en wat ik nu denk is ver verheven over wat de burgerij denkt. High zijn heet dat. Na de high kwam steevast de down. Maar tijdens de high heb je de neiging om te evangeliseren, of niet Grevinga-jeugd? Rook wiet!

Foto links, deze uiting is een oude bekende. Is ie rechtsgeldig of mag iedereen een dergelijk bord ophangen? Menkemaheerd als ik me niet vergis. Het bord hangt veel te hoog voor schijtende honden. Maar voor baasjes? Tot vervelends aan toe, het hondenpoep-onderwerp. Gaaap op deze vroege maandagochtend.
Afbeelding rechts ten slotte. De sticker is op meerdere plekken in de wijk geplakt, en de blogger zag hem afgelopen week ook aan de Korreweg hangen. Blijf gek doen.

Ondergetekende kan er verder niks over op  internet vinden. Bij blijf gezond kan hij zich van alles voorstellen. Maar er bestaan dus ook lieden die vinden dat je gek moet blijven doen. Normaal doen is waarschijnlijk niet aan ze besteed.

Foto is langs het Heerdenpad gemaakt. Koketteren met gek doen of gek zijn. Waar kennen we dit van? Stichting Pandora....

De nieuwe week is begonnen, de 2e week van het prille nieuwe seizoen.

Rook wiet, schijt niet op grasvelden en blijf vooral gek doen.

Nee, toch maar niet, dat is geen fijn einde van dit bericht. Dan maar beter het oeroude 'doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.'

Geen opmerkingen: