zaterdag 22 september 2018

DE HERFST BRADERIE OP PLEIN OOST"We hebben maar een paar druppels regen gehad, het valt best mee op dat gebied."

De herfstsfeer is duidelijk merkbaar op Plein Oost te Beijum, grijze wolken drijven hoog over het plein en de hele wijk, maar de weergoden zijn de bezoekers, standhouders en organisatoren van de braderie tot nu toe, drie uur, duurt nog tot vijf uur, gunstig gezind.

Tegen half drie fietste ondergetekende even die kant op om sfeer te proeven.

Het waaide lichtjes maar dat voelde niet verkeerd, het is net alsof de prille herfst de warmte van de afgelopen tropische zomer nog moet verjagen. Het is totaal niet koud buiten.

Foto boven, de fotograaf stond met de rug naar het Innersdijk-terrein en maakte een overzichtsfoto.

Foto links, Beijumse Saida glundert, ze heeft een mooie pop op de kop getikt, verderop stond een beste partij hebbedingetjes die ze goedkoop op de kop heeft weten te tikken.

foto rechts, we houden het dan wel droog, maar deze vier kids namen het zekere voor het onzekere, spulletjes verkoipen onder de balustrade op de hoek Plein Oost met de Claremaheerd.
Foto linksonder, een Beijumse met twee kids op de rommelmarkt. Op de achtergrond zien we het nieuwe gebouw op genoemde Innersdijk-terrein.

Foto beneden, kleurrijke kraampjes op het plein. Bladeren aan de bomen kleuren van zomer naar herfst-waarden.

Zie ook de video beneden.

(Hierna nog een bericht over op de braderie aanwezige kinderen die een actie voeren voor hun tante die MS heeft, en een bericht over de ook aanwezige lokale politieke partij Voor Stand en Ommeland)
Geen opmerkingen: