donderdag 20 september 2018

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (93)De foto komt een beetje rommelig over. Niet zozeer de foto an sich, maar wel wat er op staat.
Ja, ook in De Hunze wordt af en toe groen gekapt wat niet meer nodig is of in de weg staat.

Foto is onlangs op de grens met Starkenborgh gemaakt, als je vanuit hier rechtdoor rijdt kom je op de Berlageweg, de weg van en naar richting Beijum Zuid.

Eerlijk zijn, de wijk De Hunze ligt er verder vaak onberispelijk bij. Keurig opgeruimd. Hoe anders is dat vaak in Beijum

Zou het een idee zijn om overtreders in Beijum dubbel te straffen in vergelijking met mensen uit De Hunze die worden betrapt als ze troep op straat gooien?

Mannetjesmaker en proefballon-specialist Klaas Dijkhof lanceerde gisteren tijdens de Algemene Beschouwingen een plan om overtreders/criminelen in probleemwijken dubbel te bestraffen als ze gesnapt zijn.

Dijkhof is natuurlijk een idioot die kiezers bij de PVV en FvD wil wegtrekken, maar stel je eens voor dat hij zijn zin zou krijgen. Betrapt worden met een hennepplantage wordt dan zwaarder bestraft als je in Beijum woont. Een straatroofje in De Hunze loont dan meer dan dat je het in Beijum zou doen (qua eventuele bestraffing).
Met 100 in de auto door De Hunze scheuren is niet best, maar als je hetzelfde in Beijum doet ben je helemaal de lul.

Het zal zo'n vaart niet lopen met het stoere plan van Dijkhof. De splijtzwam. Bewoners uit De Hunze en Beijum zullen niet in dit soort goedkope praatjes trappen.

Toch even met Klaas meedenken, mocht Groningen door een fikse aardbeving worden getroffen, dan gaan we eerst de mensen in De Hunze helpen en daarna pas de Beijumers. Goed plan Klaas....

2 opmerkingen:

Koos Meisner zei

Als geograaf vraag ik me direct af, waar begint of eindigt zo'n wijk? Zijn de Wijert-zuid en noord 1 wijk bijvoorbeeld? Waarschijnlijk jiet, maar geldt dat dan weer wel voor Beijum- west en oost? Wanneer is iets groot genoeg voor een wijk, is Van Starkenborg dat, of hoort het bij de Hunze?
En vooral wat te doen met de, met grote voorsprong!, meest criminele wijk van Groningen, te weten de binnenstad? Dat voldoet aan vrijwel alle criteria van Dijkhof; veel criminaliteit, veel lage inkomens (studenten), veel mensen die de Nederlandse taal amper machtig zijn (buitenlandse studenten).
Koos Meisner

Henk Kamminga zei

Ja, ook hier regelmatig rotzooi op straat, vernielingen en inbraken. Dus dat Beijum altijd de schuld krijgt, is volgens mij onterecht, maar het dumpen van grofvuil doen ze hier niet.
Henk Kamminga