zondag 2 september 2018

GROFVUIL LATEN LIGGEN IS OOK EEN IDEE MILIEUDIENST!
Zal het een nieuwe strategie van de Milieudienst zijn? Of heeft het met vakantie te maken? Misschien niet eens zo'n gek idee, laat de grofvuil die bewoners in hun straat dumpen liggen.

Zie afbeeldingen boven en links. Hoek wijkring met de ingang naar de Doornbosheerd.

Het afgedankt bankstel ligt er al een week of drie. Er wordt van alles bijgegooid (stoelen bijvoorbeeld) en een matras. Bovenste foto is gisteren gemaakt, de linker een week eerder.
Ook in het nieuwe seizoen zal Beijumnieuws weer aandacht gaan besteden aan de vervuiling in de wijk. En ook aan degenen die daar iets aan doen, als dat het geval is.

Tot nu toe loont het om je grofvuil spullen langs de straten van Beijum te dumpen. De Milieudienst is gewillig en haalt het iedere keer toch wel weer op.

Zoals in het begin van dit bericht gesteld, het kan ook een idee zijn om de troep niét op te halen.
Stel dat de troep die we boven en links zien er in november nog ligt, worden omwonenden daar dan niet een keer flauw van? Zeker, de goedwillende mensen moeten in dat geval lijden onder het gedrag van hun aso-medebewoners, maar langdurig gedumpt grofvuil kan wel de vraag opwerpen: 'Zo, dus jullie willen op deze manier wonen?'

Het zal er wel niet van komen, hoogstwaarschijnlijk haalt de Milieudienst de troep komende week op. En zo kunnen de aso's gewoon hun gang blijven gaan onder het motto 'Gooi je grofvuil op straat, de gemeente Groningen (milieudienst) haalt het toch wel op.'

De rechter foto is ook gisteren gemaakt, tweehonderd meter verderop, bij Winkelcentrum Beijum. Het oogt onschuldig, maar misschien is dit nog wel gevaarlijker. Er ligt een schilderij met kapot glas, de scherven steken eruit.

Rechts op de voorgrond is te zien dat hier iets staat te gebeuren. Niet zichtbaar, maar verderop ligt een berg wit zand. Nieuwe betegeling of bestrating?

We zullen zien.
Maar nog even Milieudienst Groningen, wellicht is een hardline-opstelling in deze, zie foto's, beter,  dan jullie aanhoudende al te goede opstelling van  pappen en nat houden-opstelling 'en we halen het wel weer op.'

Politieke Partijen in Groningen, op 21 november kiezen we een nieuwe gemeenteraad. En de houding richting vervuiling in de Stad wordt een der hoofdthema's van de verkiezingen...
'Aso's', misschien moeten jullie zo niet genoemd worden. Wil een 'dumper' zijn of haar verhaal doen? Anoniem? Beijumnieuws@hotmail.com

3 opmerkingen:

Anoniem zei

De minima tegemoet komen kan toch?

Anoniem zei

Vast een onaangename reactie maar er staan heel vaak Antilianen te hangen, te zuipen en te lummelen en bier te drinken. Geen gezicht. Echte asoos.

H. zei

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat de verleiding voor mij soms groot is om ook grofvuil te dumpen bij de afvalplaats. De belangrijkste redenen: de kosten om het op te laten halen zijn voor mij (minimum-inkomen) te hoog (een kwart van mijn besteedbaar budget per maand), maar ik heb ook geen vervoer om het zelf te brengen - alleen een fiets. Mijn sociale netwerk is klein, en in een zeldzaam geval kan ik via-via een auto lenen. Huren van een auto is ook te prijzig. Concreet betekent dat bijvoorbeeld dat ik toevallig deze week met een auto grofvuil kon wegbrengen, maar dat spul heeft ruim een half jaar min of meer een kamer 'geblokkeerd'.

Tegelijkertijd snap ik de ergernis, want het ziet er vervelend uit en soms is het ronduit irritant als er van alles op de stoep slingert. Bovendien is het ophalen en verwerken van dat materiaal niet gratis. Ben het er mee eens dat het tot verloedering aanzet, maar voor mij persoonlijk (en mensen in eenzelfde financiele situatie) zie ik ook niet goed hoe dit, met het huidige beleid, dan wel te doen is.