zondag 23 september 2018

OP EEN REGENACHTIGE ZONDAGMIDDAG LP'S BELUISTEREN

Was het maar weer even tropisch weer buiten, dacht de blogger een half uur geleden. Hij wilde naar buiten om een rondje door de wijk te fietsen, maar het hoosde. Dan maar binnen blijven, niet nog meer verkouden worden dan al het geval is.

Het is zo'n zondagmiddag waarop je juist dat ene boek kunt pakken die je al langer wil lezen. Met een kop thee op bed een stripboek lezen.

Maar ondergetekende kreeg een andere ingeving, hij trok een kast open om een paar mooie oude lp's te gaan beluisteren.

Het mooie daarvan is dat de muziek je terugbrengt naar vervlogen tijden, de blogger heeft in de loop der jaren ruim tweehonderd elpees uit de jaren zeven, tachtig en negentig van de vorige eeuw verzameld.

Hij had ze bijna niet meer gehad, een jaar of tien geleden dacht hij 'als je toch alles via YouTube kunt bekijken en beluisteren, waarom het spul dan bewaren? Neemt toch kastruimte in beslag?'

Gelukkig heeft hij ze toch niet weggedaan. Niet zozeer vanuit economische motieven, hij ziet sommige langspeelplaten die hij in bezit heeft voor meer dan 40 euro in de binnenstad in de winkel liggen, maar meer omdat het beluisteren van de elpees genot met zich meebrengt. Koestering.
Vergelijk het met een koophuis die redelijk wat waard is maar die bovenal woongenot verschaft.

Het is kwart over vier. Fc Groningen heeft weer eens verloren en bungelt troosteloos onderaan in de eredivisie.
Maar de gedraaide lp's doen goed. Geven een gevoel van mooie sfeer en optimisme.

Het is droog buiten, misschien zo toch nog even buiten de deur kijken hoe Beijum erbij ligt.
(Foto boven helemaal links, een lp van Supertramp. Begin jaren tachtig woonde ondergetekende een werkelijk fenomenaal concert van deze groep bij. In eigen stad, in wat toen nog de Evenementenhal heette)Geen opmerkingen: