maandag 3 september 2018

MAANDAGOCHTEND (371)


Het was een onvoorstelbare hete en droge zomervakantie. Vanochtend is die geëindigd. De droogte nog niet helemaal, maar  als het goed is zitten de kinderen van de vijf basisschool-locaties in de wijk op dit ogenblik, kort na half negen, voor het eerst weer onwennig op school en in de klas. 

Tientallen kinderen zitten zelfs voor het eerst in de klas, een foto van een jongetje of meisje dat voor het eerst naar school gaat is eventueel welkom (ouders)!

Terzijde, een kind ervaart zes weken vakantie als een eeuwigheid, voor volwassen zijn de afgelopen zes weken omgevlogen. Hoe kan dat?

Foto boven, kinderen, en natuurlijk ook volwassenen, fietsen al een paar weken achtereen langs herfstachtige bomen langs het Heerdenpad vice versa. Zie afbeelding boven.

Het zal met de enorme droogte waar we mee van doen (en nog hebben) gehad.

Zie foto's links en rechts boven.

Links, een kurkdroge herfstachtige plant in een plantenbak op Plein Oost. We zien een vuurrode plant die normaal gesproken, tijdens een 'normale' Hollandse zomer groen zou zijn geweest.

Foto rechts, een kurkdroge leegstaande sloot langs de Beijumerweg.

De ergste droogte lijkt voorbij.
We gaan het seizoen weer in.

Foto links beneden, een grijpgrage mechanische arm pakt hout van de afgelopen Spijker en spelweek van de grond om het vervolgens in een container te gooien.

Terrein Trefpunt. Zie de berichtgeving over Timmerdorp Beijum van de afgelopen week.

Foto rechtsonder, automobilisten die vanuit zuidelijke richting Beijum Zuid inrijden zien sinds ongeveer twee weken dat er een gehavende paal op de busbaan (links rotonde Beijum Zuid, rechts Kardinge) ligt of staat. Zie afbeelding rechtsonder.
Waarschijnlijk veroorzaakt door een automobilist die te diep in het natte glaasje heeft gekeken.

Foto helemaal beneden tenslotte. Kinderen van de Heerstee gaan vanzelfsprekend ook weer naar school.
De weg mag best geplaveid worden voor de kids. Wat ze precies gedaan hebben zou de blogger zo niet weten, iets met kabels zo te zien, voorgrond, in elk geval kunnen ouders en leerlingen over een nieuw neergelegde voetpad lopen.

De nieuwe eerste week van het schoolseizoen 2018/2019 is begonnen.
Maak er wat van Beijumers.

Nait soezen mor broezen!


Geen opmerkingen: