dinsdag 11 september 2018

DOM HELDER CAMARASCHOOL BAALT VAN AANHOUDEND VANDALISME


Duistere types lijken het al jaren gemunt te hebben op de Dom Helder Camaraschool.
Afgelopen juni werd er ergerlijk gekliederd op de muren en op het schoolplein, zie nog eens dit bericht
In 2016 was het ook raak
In 2015 werd een tennistafel gesloopt.

Het is in dit prille schooljaar al weer raak. Via een nieuws-site uit Groningen:

Bekladde ramen, vernielde bankjes en speeltoestellen, beschadigde daken... Al vijf jaar is het schering en inslag bij de Dom Helder Camaraschool in Beijum.Het vandalisme loopt inmiddels zo de spuigaten uit dat directrice Joyce Mollema radeloos begint te worden. Want zelfs nu nagenoeg het hele plein leeg is, slaan de raddraaiers nog toe.

'Toch weer een zooi'

'We vragen ons af wat we er nog aan kunnen doen. We hebben een goede samenwerking met de politie en de gemeente, maar op de een of andere manier is de uitvoering van de plannen best lastig. Is er toch weer jeugd die er in het weekend een zooi van maakt door te barbecueën in de zandbak.'
Mollema spreekt over 'jeugdige' daders, maar zegt niet precies te weten wie het vandalisme op zijn geweten heeft. 'Wel hebben we een groep van 13- tot 16-jarigen in beeld.'

Cameratoezicht helpt niet

Met het ophangen van camera's werd geprobeerd de daders een gezicht te geven. Dat bleek in de praktijk moeilijker dan gedacht. Bovendien gingen de vernielingen ondanks die maatregel gewoon door.
'Het ligt er maar net aan waar ze rondhangen. Zeker 's avonds, als het donker is, zijn onze camera's niet zo geweldig. Bovendien zitten we ook nog met stuk privacy. Dat maakt het ingewikkeld.'
Misschien moeten we juist omdenken en de vandalen betrekken bij de plannen voor het nieuwe schoolplein

Joyce Mollema - Schooldirecteur

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Waarvoor hebben we dan BOA,s een loslopend hondje tjakka 90 euro boete ,vernielingen aanhoudend op een schoolplein dat zal wel niet bij het takenpakket horen ,er staan verboden toegang borden dus na schooltijd boete klaar iedere keer weer ,minderjarig ouders aansprakelijk maken en anders de gemeentelijke belasting omhoog van dat geld een bewaker in dienst zijn nog wel veel meer dingen te bedenken als er maar een wil is .

Anoniem zei

om deze problemen op te lossen is toch niet moeilijk , gewoon met een onopvallende bewaking b.v. ouders en andere vrijwilligers binnen in de school zich verstoppen en wel zo dat het buiten niet opvalt , hier zijn zeker wel personen voor te vinden . zodra er ontoelaatbare dingen gebeuren onmiddellijk harde maatregelen nemen . doe dit in overleg met de politie zodat die dan snel kunnen ingrijpen .

Anoniem zei

Geen hekken meer om de schoolpleinen, alles toegankelijk voor iedereen. Theoretische mooi bedacht maar in de praktijk werkt het niet.
Meerdere scholen in de stad kampen met vandalisme. Ik zou zeggen: Een hek om de schoolpleinen, na schooltijd heeft niemand daar iets te zoeken. Zal een hoop vandalisme en geld schelen.