maandag 17 september 2018

MAANDAGOCHTEND (373)


Wat zal er komen, een grasveld? Parkeerplaatsen?
De twee aan elkaar vastzittende gebouwen op het Innersdijk-terrein lijken nog wat onwennig naast Plein Oost te staan.

Zie foto boven. In het hoge rechter gebouw komen seniorenappartementen. Handig, daar is een tekort aan in het vergrijzende Beijum.
In het linker lagere gebouw komen op de begane grond WIJ Beijum plus twee buurthuizen in Beijum, te weten de Kleihorn en het Heerdenhoes, en op de twee verdiepingen erboven appartementen voor cliënten van De Zijlen.
Tussen het gebouw en het hek is de grond de afgelopen week bewerkt. Voor?

Wat de Beijumblogger op deze maandagochtend intrigeert is de witte streep die we op de voorgrond zien. Gaan we landje pik doen?

Wordt dat de nieuwe bocht aan deze kant van het gebouw? En zo ja, is de bocht die er nu al is niet goed genoeg?

De cliënten van De Zijlen gaan er begin 2019 vast prettig wonen. Aardige lieve mensen. Goeie begeleiding.

Zal het op de benedenste verdieping ook goed gaan als het Heerdenhoes en de Kleihorn samen met WIJ Beijum er zitten?
Drie clubs die al jaren een eigen autonome locatie hebben in de wijk en die nu samen op een verdieping komen. Het hoeft geen gedoe op te leveren, maar vaak kunnen instanties beter wat afstand houden van elkaar.

De Wegwijzer op Plein Oost werd ook ooit opgezet om 'de lijntjes'  tussen verschillende instanties kort te houden. Allerhande clubs uit de wijk namen er hun intrek Er is niks meer van over.

Beijum, moeilijke wijk. Twee buurthuizen op een kussen, daar slaapt een welzijnsinstelling tussen. Als variant op twee geloven.

Het hoeft natuurlijk niet mis te gaan met het samen hokken beneden in het nieuwe pand. Maar Timmy Thomas vroeg zich in 1973 reeds af why can't we live togehter

Trouwens, wat gaat er straks met de panden waar genoemde buurtcentra in zitten gebeuren? Leegstand?

Samenwonen. Samenleven. Soms is het gemakkelijker om op jezelf te zijn.

Alhoewel. Zie afbeelding links, vlak naast café Hof van Beijum zit een meerkoet moederziel alleen op een uitgewoond nest. In het voorjaar kinderen gebaard, die zijn uitgevlogen en daar zit je dan zielig en alleen met je lege nest syndroom.

Laten we positief eindigen, de zomer richt zich vandaag en morgen weer op. Op de grens Groene Hart met de Onnemaheerd staan een paar zonnebloemen. Zie afbeelding rechts.

Dat die er nog weken mogen staan.

Een prettige week gewenst. Met op zaterdag een happy together braderie op Plein Oost.

Geen opmerkingen: