woensdag 21 augustus 2013

ONDERTUSSEN BIJ HET HEERDENHOES

Ondergetekende liep afgelopen maandagmiddag even Het Heerdenhoes binnen. Hé, wordt daar het pand van binnen en van buiten opgeknapt? Een schilderbeurtje? Ja, blijkbaar. Het geeft goede hoop, het pand is blijkbaar nog niet afgeschreven. Je weet het maar nooit met de bezuinigingen op buurtcentra in de stad. Zie foto's links en rechts. Een gedeelte van de crew van de BIB(Buurthuizen in Beijum) was binnen lekker aan het bijkomen van de BonteBeijumExpress. De ene medewerkster was zowaar bereidt om de ander een ontspannende schoudermassage te geven. Zie bovenste foto. Even bij teuten en een taartje eten omdat een gewaardeerde medewerkster jarig was.
De 'BIB-ers' misten de schoolkinderen een beetje. U weet wel, het aangrenzende gebouw van De Doefmat staat leeg. Voor het eerst sinds meer dan dertig jaar geen speelkwartier. Geen ouders die kinderen brengen en halen. Wat gaat er toch met het leegstaande pand gebeuren?

De BIB-bers wachten gelaten af. Ze hebben hun eerste klus van het seizoen 2013/2014 er op zitten. Over een week of drie wacht een volgende krachtsinspanning: Kleurrijk Bruisend Beijum. Binnenkort meer daarover. En passant werd de nieuwste activiteitenladder van de Vensterwijk Beijum tijdens de aanwezigheid van ondergetekende verspreid. Een dezer dagen komt de ladder online. Waar? Op Beijumnieuws natuurlijk. Het nieuwste aanbod voor de kinderen van Beijum. Editie september-december 2013.

Geen opmerkingen: