zondag 25 augustus 2013

DENK AAN JE NUMMERBORD

Ondergetekende reed vrijdagochtend tegen half twaalf de wijk en de de stad uit i.v.m. verplichtingen. Hé, wat was dat bij het kruispunt Kardinge? Ja, Beijumers uit zuid moeten nog steeds via de busbaan en Kardinge als ze de stadsring op willen, maar dat terzijde. Een nummerbord omhoog gestoken in de klei? Zal die door iemand verloren zijn? Toch maar even een foto maken, het wachten voor de stoplichten duurde lang genoeg. Een nummerbord van je auto verliezen, het schijnt te kunnen. Of zal het ding gejat zijn? Je weet het maar nooit tegenwoordig. Naar het schijnt rijden benzinedieven wel eens met gejatte nummerplaten voor en achter op de auto naar een benzinepomp om vervolgens zonder te betalen weg te rijden.
Even googelen op verdwenen autoplaten:
Bij verlies of diefstal van (een deel van) uw kentekenbewijs moet u bij de RDW een vervangend kentekenbewijs aanvragen. Bij verlies of diefstal van één of beide kentekenplaten kunt u bij een erkende kentekenplaatfabrikant nieuwe kentekenplaten aanschaffen.
Aangifte bij verlies of diefstal kentekenbewijs of kentekenplaat
De RDW adviseert bij verlies of diefstal van (een deel van) uw kentekenbewijs of kentekenplaten altijd aangifte te doen bij de politie. Bent u zowel uw kentekenbewijs en de kentekenplaten kwijt of zijn deze gestolen, dan moet u aangifte doen bij de politie. Lees hier.

Geen opmerkingen: