dinsdag 20 augustus 2013

PLEIN OOST OP DE SCHOP (10)

Het geeft geen pas om alleen maar zuur en negatief over ons aller Plein Oost te gaan schrijven. Zie bovenste foto, afgelopen vrijdagmiddag gemaakt. Toch niet verkeerd, een twintigtal jongeren die zich vermaken met de opspuitende waterstralen? Dat is toch wat we willen? Levendigheid, vertier en gezelligheid. Zeur dan toch niet zo.

Het was lekker zomers weer. T-shirtje en korte broek aan. Hoe lekker om even tussen en in het water te poedelen. Beleeft Plein Oost hier een Beijumse Lente? Groeit en bloeit er dan toch wat moois?

Het zou mooi zijn. Maar een sceptisch stemmetje in ondergetekende fluistert: 'Wacht maar tot het nieuwe er af is en als het koud en regenachtig gaat worden.' Is hij een zeurdoos? Of toch meer een realist?
De eerlijkheid gebiedt te zeggen, en bekijk de foto: dat ziet er leuk uit.

Op het plein sprak ondergetekende nog met een vrouw die werkzaam is in het Informatiepunt van Innersdijk. Ondergetekende sprak z'n twijfel tegen haar uit, zal Innersdijk ooit terugkeren in Beijum? Overal in den lande worden verpleeghuizen gesloten, en dan moet hier een nieuw complex gebouwd worden? De dame in kwestie kent geen twijfel: "Zeker komen we terug naar Beijum. We zijn alleen afhankelijk van de regering. Er moet groen licht van de overheid komen. De bedoeling is dat Innersdijk in 2015 de deuren in Beijum heropent."

1 opmerking:

Anoniem zei

Ja Innesdijk opent de deuren in 2015 ,echter wel aan de achterkant en zo dus weg van het plein oost.
Goh waarom zullen ze dat nou doen ?
Gemeente en politie alvast bedankt voor uw inzet tegen het hangtuig en rotzooi op plein oost.
Het heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.