vrijdag 16 augustus 2013

SPECTACULAIR SLOT BONTE BEIJUMEXPRESS


 Het zit er weer op. De negende editie van de BonteBeijumExpress is rimpelloos verlopen. Geen gedoe, alleen maar genieten en één ding centraal zetten: het gaat om het plezier van de deelnemers. Ondergetekende trof op de momenten dat hij aanwezig was alleen maar enthousiasme, plezier en genietende kinderen. Vanmiddag tegen half vier stond een spectaculaire afsluiting gepland. Een roofvogelshow. Hiervoor werd koers gezet naar het 250 meter van het Trefpunt af liggende voetbalveld bij de Jaltadaheerd. De aaaaahs en ooohs waren niet van de lucht. De kinderen genoten met volle teugen van roofdieren die soms spannend dicht over hun hoofdjes vlogen. Er waren een paar geluksvogels bij die met een speciale handschoen aan zélf een roofdier op mochten vangen.
Later op de avond, misschien morgen, nog een video-impressie.

De organisatoren, het Trefpunt en de vrijwilligers verdienen een groot compliment, ze hebben de kinderen van Beijum een memorabele vakantie bezorgd. Ten tijde van bezuinigingen en het dichtdraaien van geldkranen hebben ze het toch maar weer geflikt. Volgend jaar een jubileum-editie, Bonte BeijumExpress nummer tien. Persoonlijke mening, deze traditie moét in ere worden gehouden!
(Speciale dank voor vrijwilligster Karin Pijl die meerdere foto's opstuurde)


2 opmerkingen:

Karin.P. zei

De vrijwilligers krijgen een kleine doch leuke vergoeding voor 3 de 3 dgn.
Echter vanaf volgend jaar kan dit niet meer zoals je al schrijft mede door het dichtdraaien van de kraan.
Of de Beijumexpress 2014 er komt is echt afhankelijk van vrijwilligers.
Zonder hen geen Beijumexpress en zonder hen vele kinderen niet toch een paar leuke vakantiedagen.

Anoniem zei

Was de kraan dit jaar al dicht? Kan me nie voorstellen met alle verspilling dat kinderen dit niet zou worden gegund. Zou een schande zijn.