maandag 19 augustus 2013

MAANDAGOCHTEND (166)


De ochtendstond heeft nog altijd goud in de mond. Zo ook op deze eerste maandagochtend na de zomervakantie voor basisscholen (de middelbare scholen hebben nog een extra week). Nieuwsgierigheid dreef ondergetekende ruim anderhalf uur geleden naar de 'fusieschool' aan de Wibenaheerd. Het was al licht, al is het al weer te merken dat de dagen korter worden qua daglicht. Zie ook hier. Maar goed, wat voor naam zal de school krijgen? In de loop van de dag zullen we meer weten. Toch maar even door het raam van de voordeur spieken, zie foto boven. Hier gaat het vanaf vandaag gebeuren, twee schoolculturen die tot één nieuwe school gaan samensmelten. Het zal wennen zijn. Maar met twee degelijke kapiteins aan het roer en veel goede wil moet het transformatieproces kunnen lukken.

Hé, er staan een paar winkelkarren in de gang. Oh ja natuurlijk, we zijn in Beijum of we zijn niet in Beijum.

Zullen de noodlokalen al ingericht zijn? Toch maar even heenlopen. Vanaf de voordeur van de school over een gemuteerde schoolplein naar de buitenlokalen is nog een meter of honderd. Op het moment dat u dit leest zullen de eerste nieuwsgierige kindervoetjes reeds naar binnen zijn gelopen. Er staan nog hekken om de noodlokalen heen, maar ondergetekende kon zich er tussendoor wurmen. Even een paar plaatjes schieten. Zie de linker foto, een nieuw klaslokaaltje, een digitaal schoolbord, kastje, etc. De muren zijn nog klinisch wit, maar daar zal binnenkort wel verandering in komen. Dan de rechter foto, hierop is te zien dat een buitenraam al een beetje is aangepast aan de belevingswereld van kinderen. U ziet een meester of juffrouw pinguïn met twee kinderen. Het woord noodlokaal klinkt ook zo kil en onaardig. Elk leslokaal moet een plek zijn waar kinderen zich prettig en veilig voelen.

Het is half negen, en dit bericht gaat het wereld wijde web op. Het schoolseizoen is weer begonnen. In de loop van de dag zal de nieuwe naam van de school op Beijumnieuws bekend worden gemaakt.

De eerste normale week van het blogseizoen 2013/2014 is evenzo begonnen. Morgen weer een 'Oude Doos' en komende vrijdag weer een Beijumskap van Atsje Straatsma. Plus daarbij opgeteld wat er verder voor bijzonders in Beijum gebeurt. Wat ondergetekende zoal opvalt, of wat de lezer inzendt.
Een prettige week toegewenst.

Geen opmerkingen: