zondag 11 augustus 2013

HET POSTKANTOOR GAAT NAAR PRIMERA-BEIJUM


 Beijum behoudt z'n postkantoor. Het hing al weken in de lucht en ondergetekende moest het volgens afspraak nog even onder de pet houden. "Het is 99% zeker, maar verspreidt nog maar even geen geruchten die mogelijk niet bewaarheid kunnen worden." De meeste ondernemers in en rond Winkelcentrum Beijum wisten het al: dit belangrijke steunpunt verhuist van de videotheek op Oost naar de Primera in Winkelcentrum Beijum. Eergistermiddag in genoemde winkel, aan het einde van de winkelpromenade en tegen Winkelplein West aan: "Publiceer het maar, het is zeker." De eigenaresse van de Primera is op vakantie maar haar man (of vriend) nam de honneurs waar. "We hebben toestemming van alles en iedereen om het postkantoor binnen te halen, er is aan nog maar een voorwaarde te voldoen, en dat is dat m'n vrouw een voldoende haalt op een digitale toets."
Hij wees naar de plek waar aan het eind van de maand het servicepunt heropent gaat worden. "Ja, neem maar even een foto." Het resultaat ziet u boven. Bij binnenkomst rechts van de toonbank kunnen vanaf 1 september pakjes worden gewogen, ingeleverd en van voldoende postzegels voorzien. Plus alle handelingen worden verricht die normaal gesproken in een postkantoor worden gedaan (kentekens van auto's over laten schrijven, spoedbetalingen doen, met een acceptgirokaart betalen, etc.) Toets? "Ja, en als m'n vrouw die niet haalt dan is er wel een of andere medewerker die dit lukt."

De uitholling van "Winkelcentrum" Oost lijkt niet te stoppen. Of zoals een omwonende van de over dik twee weken te sluiten videotheek Beijum onlangs opmerkte: "Dit is de doodsteek voor Winkelcentrum Oost." Het enige en echte winkelcentrum van Beijum (West) wordt eens te meer het bruisend hart van ondernemers en klanten. Hier gebeurt het, hier is levendigheid en gezelligheid. Denk ook aan de wekelijkse markt. Veel Beijumers zal deze redenering worst zijn. Het belangrijkste voor ze is: gelukkig, de wijk blijft een eigen postkantoor houden.
Naschrift: Bij nader inzien is de term postkantoor denk ik niet op z'n plaats, in plaats daarvan moet het postagentschap heten. 
Postagentschap
Middenstander – vaak rookwarenwinkeliers of bladenverkoper – die beperkte hoeveelheid post- en bankdiensten aanbiedt. Ontvangt van Postkantoren BV een vergoeding voor handelingen die hij verricht. Lees hier.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik had er al op gehoopt, blij mee!

Anoniem zei

Nu ook nog een beetje meer manoevreer ruimte voor de scootmobiel is iedereen blij.

anirnith zei

zo krijgen ze plein oost wel weer leefbaar :(
pinapparaat gaat ook weg zeker?

wel geld stoppen in een plein waar niet geluisterd is naar de omwonenden en wat na zoveel jaar weer aangepakt moet worden omdat het niet is zoals ze gedacht hadden... maar er voor zorgen dat een winkel niet weg hoeft door de overlast is kennelijk teveel gevraagd!

heeft het jaren geduurd voordat panden weer "bewoond" waren zodat het iets meer leefbaarder werd... nu verdwijnt alles weer...

hoor ook al geruchten dat de aldi weer vertrekt!
gaat de bieb ook op de schop? zet er dan maar een zooi woningen neer en verander de naam in de pleinoostheerd!

sorry voor de negativiteit maar ben er wel beetje klaar mee... weet nog wel andere dingen waar de gemeente dan dat geld in kan stoppen...
heel wat speelplekken kunnen wel een opknapbeurt gebruiken wanneer krijgen we nou eens een echte leuke, fijne, veilige plek voor onze oudere jeugd?

of een sport-acomedatie in de wijk zelf!

Anoniem zei

Hoe zit het nu eigenlijk?
Postkantoor gaat naar Primera op West, maar gaat ING-bank (met pinapp)naar Lewenborg (kajuit) zoals op de ramen is aangeplakt?