zaterdag 31 augustus 2013

RONDOM KRUISPUNT BEIJUM ZUID (39)


De drie foto's die u ziet zijn gistermiddag omstreeks 18:00 uur gemaakt. Bekijk het bord op de bovenste foto, daarop staat te lezen dat een uur na het maken van de afbeelding het hele kruispunt Beijum-Zuid voor alle verkeer zou worden afgesloten. En u begrijpt, de afsluiting is nu van kracht. Alle verkeer dat de wijk in en uit wil rijden, zal via de afslag Beijum Noord moeten (Via Zuidwolde kan natuurlijk ook, maar dat is meer sluipverkeer). Beijum Zuid moet nog even pijn lijden, het einde is bijna in zicht. Het einde van de werkzaamheden, wel te verstaan. Waar een einde is, daar is altijd weer een nieuw begin. Het zit er aan te komen, een vlot doorvloeiend kruispunt Beijum-Zuid. Het duurt niet lang meer of Beijumers en Hunzenaren kunnen met hun auto gemakkelijk en zonder hinderlijke stoplichten de stadsring op rijden. Op de linker foto is een deel van deze ring te zien, de oostkant van de Beneluxweg wordt dit weekend onder handen genomen.
Er zijn meer complicaties in de buurt te bespeuren: 
Een deel van de weg over de Noordzeebrug in de stad Groningen is vanaf vrijdagavond zeven uur afgesloten. Dat geldt voor het verkeer dat vanaf de Noordelijke ringweg of vanaf de Eemshavenweg de brug over wil gaan.
Door heiwerkzaamheden voor de aanleg van een nieuwe brug, zijn er problemen met de zandlaag onder de huidige ringweg, die daardoor is beschadigd. Er is voor de directe omgeving geen sprake van gevaar, zegt de provincie Groningen.

Vrijdagavond en -nacht wordt de weg gerepareerd. Vanaf zeven uur wordt daarom het verkeer vanaf de Eemshavenweg naar de Noordelijke Ringweg geleid. De afsluiting duurt tot in ieder geval vijf uur zaterdagochtend.
Twee rijbanen
Vanwege de werkzaamheden tussen de brug over het Van Starkenborghkanaal en de ring bij Beijum was er al een rijbaan voor het verkeer uit het noorden afgesloten. Omdat een snelle oplossing voor de avondspits niet mogelijk was, kon tijdens de spits het verkeer vanuit beide richtingen nog doorrijden. Nu is dus ook die tweede rijbaan dicht.

De politie meldde vrijdag dat het verkeer uit beide richtingen over één rijbaan zou moeten. Dat bleek niet het geval. Lees hier.
Vanochtend om zeven uur kwam dit binnen:
De Noordzeebrug is weer in beide richtingen bereikbaar. De noodreparatie die vrijdagavond en zaterdagochtend heeft plaatsgevonden is geslaagd. De werkzaamheden kunnen nu weer doorgaan!
Vrijdagavond 30 augustus zijn er problemen ontstaan bij het heien van de damwanden ter hoogte van de Noordzeebrug. De ondergrond verzakte waardoor de weg was beschadigd. Dit is nu opgelost en het verkeer kan hier weer langs. 

Geen opmerkingen: