maandag 12 augustus 2013

ONTWIKKELING WINKELPLEIN WEST (22)Sommige voorgeprogrammeerde berichten zijn al weer door de actualiteit ingehaald. Afgelopen weekend schreef ik onderstaand bericht en zette er de bovenste foto bij:

De ontwikkelingen rond Winkelplein West liggen al een week of zes helemaal stil. De baas van de computershop weet ook niet wanneer de verbouwing van de Lidl precies gaat beginnen. Op de foto is te zien dat hij z'n winkel reeds heeft ingericht op de komende werkzaamheden. Aan de linker kant is een schot geplaatst en de te verkopen attributen liggen daarvoor opgesteld (Voor wie er niet vaak komt, de
winkel had links, vanaf de foto gezien, een stuk extra verkoopruimte). Aan de rechter kant komt een tijdelijke in- en uitgang van de Duitse prijsbreker. Wanneer de verbouwing gaat beginnen is nog niet helemaal duidelijk. Wel, en dat is vaker vermeldt, wordt de computerman tien dagen tevoren ingelicht. Met een beetje pech gaat het allemaal tot de feestmaand december duren. Dat is toch dé maand voor veel middenstanders. Zal Winkelplein West dan nog op de schop liggen, of is de uitbreiding reeds voltooid. De tijd zal het leren. De komst van het nieuwe postagentschap zal de komende weken onderdeel gaan uitmaken van deze serie. Het nieuwe servicepunt in Winkelcentrum Beijum komt zo'n beetje tegen het winkelplein aan te liggen.

Voor de rest is het eerst afwachten. De loempiaboer is verkast, de bloemenzaak staat leeg en de voorbereidingen onder de grond (leidingen, stroom, buizen)zijn voltooid. Waar is het wachten toch op.

Maandag 12 augustus, 12.30 uur: De werkzaamheden zijn begonnen. Een medewerker van het bouwbedrijf dat de klus uit gaat voeren vertelde vanochtend dat de werkzaamheden voor december zullen zijn afgerond. Afgezien van de bovenste afbeelding zijn alle foto's vanmiddag tegen het middaguur genomen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Gevaarlijke verkeerssituatie nu omdat winkelplein doorgaande fietsroute vormt naar/van stad. Als de kinderen weer naar school (basis- en middelbaar)gaan en volwassenen weer naar het werk is het hier knapgevaarlijk geworden met rijen winkelkarren juist op de route en hekken overal. Kan dat niet anders gemeente en winkelier?

Anoniem zei

Volgens mij is het hier gewoon wandelgebied (stoep?) net als de wandelpaden langs de zuidwending waar ook iedereen maar denkt dat die daar mag fietsen. Bij de kapper is doorgaande fietsroute.

Anoniem zei

zie rechts wel een grijs vlak wat volgens mij fietsroute vormt.
Komt nu rechtstreeks uit op rij Lidl-karren.
En waar moeten de lidl-klanten hun fiets nu kwijt? Op het fietspad? Beijum: meest fietsonvriendelijke wijk van Groningen, denk ook aan langdurige afsluiting fietsbrug stadsring. Veel langer dan eerst bekendgemaakt.