woensdag 28 augustus 2013

ERIK DE JONG (www.folkmuzikant.nl/muziekles-beijum)

Ruim een week geleden kwam een mail binnen: Er is een nieuwe op Beijum gerichte site in de lucht namelijk: www.muzieklesbeijum.nl Zou er een linkje hiervan op de Beijumnieuws site mogen?
 Dat kan altijd, startende ondernemers zijn welkom op Beijumnieuws. Ondergetekende maakte afgelopen dinsdag de linker foto in de tuin van de Beijumer. De rechter afbeelding komt van http://folkmuzikant.nl/live-folk-muziek/ Vertel Erik de Jong, wie ben je en wat heb je op muzikaal gebied te bieden? 

Muziek in Beijum
Mijn naam is Erik de Jong, een dertigjarige muzikant die nu zo'n dik jaar in Beijum woont (aan de Holmsterheerd). Van oorsprong kom ik uit het 'veen': Meeden. Een dorpje tussen Veendam en Winschoten. Toen ik ging studeren ben ik naar Enschede gegaan; communicatiewetenschappen en een eerstegraads docentenopleiding heb ik daar afgerond. Naast mijn studies ben ik heel veel met muziek bezig geweest en toen ik klaar was kreeg ik de kans om van de WWIK gebruik te maken; een inmiddels afgeschafte maandelijkse toelage voor kunstenaars. Van deze gelegenheid heb ik gebruik gemaakt om mijn muziekbedrijfje op te zetten (hierover later meer). Toen ik in Enschede klaar was met studeren ben ik naar Groningen verhuisd. Eerst een tijdje in de Oosterpark ondergehuurd en daarna met mijn vriendin gaan samenwonen in Beijum. 

Toen we op zoek gingen naar een huis hoorde ik van alle kanten dat Beijum misschien toch niet zo'n goed idee was. Had niet zo'n beste naam. Maar ja, ik dacht, ik woon nu in de Oosterpark (over een niet al te beste naam gesproken) en daar heb ik ook geen last van wat dan ook. Dus, toch maar ook in Beijum kijken, kan nooit kwaad. Dat beviel eigenlijk meteen goed. Wat mij meteen opviel aan de plek waar ik nu woon is de hoeveelheid groen. Natuurlijk hebben we aan beide kanten buren, maar het voelt toch niet alsof je op elkaar gepakt zit. Dat sprak mij al meteen erg aan. Ruime huizen voor een aantrekkelijke prijs, met veel groen, winkels dichtbij, fijne buren en makkelijke fietsroutes overal naartoe.

Dan wat meer over de muziek. Mijn hoofdinstrument is accordeon, dit speel ik al sinds mijn elfde. In de loop van de jaren heb mijzelf toegelegd op de muziekstijlen die mij het meest aanspreken en dat zijn Iers/Schotse en Oost-Europese (dans)muziek. Naast accordeon ben ik ook andere muziekinstrumenten gaan bespelen, zoals de Ierse trommel (bodhrán) en Iers fluitje (tin whistle). Mijn muzikale activiteiten zijn heel breed. Een lijst van de dingen die ik doe:


- optreden in allerlei formaties (zie www.folkmuzikant.nl/live-folk-muziek) _ aanrader: kijk eens op www.hoppah.nu 
- danslessen/workshops begeleiden (zie www.schotsedansworkshop.nl en www.folkmuzikant.nl/cursus-balfolkdansen)
- muzieklessen geven op accordeon, keyboard (vooral erg leuk voor kinderen om mee te beginnen), bodhrán (Ierse trommel) en tin whistle (Iers fluitje) (zie www.muzieklesbeijum.nl)
- muziek componeren voor verschillende bands waar ik in speel
- geluidstechniek (opnemen en live mixen), 
voor zowel eigen bandjes als voor anderen (zie www.goedgeluidgroningen.nl)

Dus, als iets wilt organiseren met muziek of je wilt zelf een instrument leren bespelen of bijvoorbeeld een demo opnemen voor je band, kijk op www.folkmuzikant.nl en vind alles wat je nodig hebt.

Geen opmerkingen: