dinsdag 20 augustus 2013

ONTWIKKELING WINKELPLEIN WEST (27)


POSTAGENTSCHAP OPENT OP 2 SEPTEMBER
Er gebeurt van alles op en rond Winkelplein West. De drie foto's die u ziet zijn halverwege gistermiddag gemaakt. De computershop is 's maandags gesloten maar vanaf vanochtend opent de winkel met uitverkoop. Zie bovenste foto, voor de rolluik ziet u het woord 'Uitverkoop.' Op de voorgrond rechts ziet u twee heren druk in de weer. Heien, meten, graven, etc. Ondergetekende is geen econoom, maar je snapt soms niet hoe het allemaal uit kan. Vanaf komende zaterdag heeft de Lidl hier tien maanden (weken natuurlijk, zie reactie) achtereen geen omzet. Een verbouwing die naar eigen inschatting tussen de driekwart- en een heel miljoen in zal liggen (ik laat me graag corrigeren), een naast gelegen bloemist die is uitgekocht en waarvan het pand (1000 euro per maand?) al twee maanden leeg staat. Een uitgekochte loempiaverkoper... Ja, de Lidl heeft(had) twee buren, een gesneuvelde bloemist, en een eigenaar van de computerwinkel die uit arren moede alles in de uitverkoop gooit en tijdelijk(?) dicht gaat.
Op de linker en rechter foto ziet u in het twintig meter verderop liggende Primera de wording van een nieuw postagentschap in Winkelcentrum Beijum. Op de linker foto is te zien dat een opening wordt gemaakt om het e.e.a. (toonbank, etc.) naar binnen te kunnen rijden. De reguliere winkelingang van Primera is wat aan de kleine kant. De rechter foto is vanuit dierenspeciaalzaak Hoogenberg genomen. Ten gunste van het postagentschap worden enkele vierkante meters van de dierenwinkel afgesnoept.

Winkelcentrum Beijum is in beweging. Er gebeurt van alles. Geld, uitbreiding, uitverkoop, een nieuw postagentschap....Deze lopende serie is nog lang niet ten einde.

6 opmerkingen:

jort zei

Tien maanden... = tien weken ;-)

Anoniem zei

En nu nog BETERE parkeervoorzieningen,want dat blijft maar een puinhoop voor de winkelende voetgangers met name vanaf de AH.zijde!

Kees Huizenga zei

Ik was gistermiddag tussen 16:20 uur en 16:50 uur in de computerwinkel van Beijum. Het was er redelijk druk. Bijna iedereen stelde spontaan dezelfde vraag. Of deze zaak gaat sluiten. Tegen alle vragenstellers zei de eigenaar van de PC-shop op immer zeer beheerste toon dat hij "tijdelijk dicht gaat". Totdat de verbouwing van Lidl is voleindigd.

Laat er dus geen twijfel zijn over de heropening van deze computer- en multimediazaak! Ik schat in: medio november 2013.

De leegverkoop wegens verbouwing vindt deze week plaats tussen 11:00 uur en 17:00 uur.

Anoniem zei

Blij te lezen dat de postagentschap terugkomt

Anoniem zei

Deze verbouwing kost zeker geen miljoen. Het is recht toe rechtaan.

De medewerkers van de Lidl zullen wel tijdelijk elders worden ingezet. Ook de bloemenzaak was geen wereldtent. Met een dergelijke zaak kun je amper je brood verdienen. Ook was er nauwelijks geinvesteerd in bedrijfsmiddelen als het interieur. zo'n zaakje koop je dus voor weinig. Zou me niets verbazen als de eigenaar blij was om van het huurcontract af te zijn. Dat gaat echt niet om tienduizenden euro's.

Verder is het natuurlijk een projectje van Meins. Zeer waarschijnlijk heeft de Lidl de uitbreiding van het pand heeft gesteld als voorwaarde voor een verlenging van het huurcontract.

Tenslotte is een supermarkt een van de weinige winkelactiviteiten die je niet overal mag beginnen. Dit soort panden met een supermarktbestemming leveren daarom altijd een goede huurprijs op. Voor Meins is het daarom al snel rendabel om er een paar meter bij aan te zetten.

Anoniem zei

Het pand naast de Lidl blijft eigendom van Aroen. Die huurde het niet, het is z'n eigendom. De Lidl huurt het pand nu van de bloemist.