woensdag 14 augustus 2013

ONTWIKKELING WINKELPLEIN WEST(24)Hij keek gisterochtend raar op z'n neus toen hij naar z'n computer winkel ging om de zaak zoals altijd op dinsdag te openen. Wat is dat nou? Hij zou toch tien dagen tevoren worden ingelicht als de werkzaamheden zouden beginnen? Niks ervan, een voldongen feit. Hekken voor de winkel en er was bijna niet binnen te komen. Hij blijft er redelijk laconiek onder: "Het is niet volgens de afspraak maar ik ben blij dat de kogel eindelijk door de kerk is." Tja, steeds maar moeten afwachten is ook niet alles. Maar dan. "Er kwam vanochtend een man (gistermorgen; JF) die vertelde dat er een stuk buitenmuur uit de winkel wordt gehaald, daar willen ze de tijdelijke in- en uitgang van mijn winkel maken." Ondergetekende liep mee naar buiten alwaar de baas de plek aanwees waar de ingreep zal plaatsvinden. Zie bovenste foto. U ziet het schuine gedeelte in de muur, een plek waar al sinds jaar en dag informatie-posters worden opgehangen. Dáár komt dus een kozijn met een deur er in? "Ja, ze komen morgenvroeg-vanochtend;JF- om half acht de boel open breken. Ik moet er wel zo vroeg bij zijn, want anders gaat het alarm af."
Hij vertelde verder dat er oorspronkelijk een loopbrug stond gepland, zie de linker foto, omdat de straatstenen voor de winkel moeten worden verwijderd. Maar dat plan gaat niet door.

Verwonderlijk hoe het een en ander zonder afspraken en overleg plaats vindt en hoe gemaakte afspraken eenzijdig worden veranderd. Op de rechter foto ziet u een graafmachine klei weghalen op de plek waar de uitbreiding van de Lidl zal plaatsvinden.

Volgens nog onbevestigde berichten zal de Aldi op Oost (tijdelijk?) dicht gaan. Of dat echt zo is is ondergetekende niet bekend. Een andere Duitse grootgrutters gaat fors uitbreiden op West.

Ondertussen zijn we blij dat er een computershop in Beijum is. De winkel blijft bereikbaar! Het karakteristieke aanplakhoekje bij de Lidl zal nu u dit leest reeds zijn verwijderd. Wellicht vandaag nog een update.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

de Lidl gaat wel dicht van 25 aug tot begin november ,dus het lijkt me raar dat de Aldi ook dicht gaat

Anoniem zei

Aldi op Oostelijk waterplein blijft gewoon open, aldus medewerker. Bedrijfsruimten worden voor periodes van vijf jaar gehuurd; de Aldi zit er nog maar enkele jaren na twee dure supermarkten ter plekke.