maandag 26 augustus 2013

MAANDAGOCHTEND (167)

 Wat een genot om op deze laatste maandag van augustus 2013 het Groene Hart van Beijum in te fietsen. Wat een zomer, dames en heren. Maar kijk uit, over een week of vier tot zes denderen we met z'n allen de herfst binnen. Dan is het weer gedaan met het groen in de wijk, bruin, geel en rood zullen weer gaan domineren. De kinderen zijn, al of niet vergezeld van hun ouders, nog niet op weg naar hun basisschool. Omstreeks kwart over acht zal het weer een drukte van belang zijn. Beijum kent geen middelbare school, de leerlingen hiervan beginnen vandaag of morgen weer. Het ritme keert terug in het dagelijks leven, het ritme van opstaan, school of werk, sportclub, Vensterwijkactiviteit of iets anders. Structuur, zo zou je het ook kunnen noemen. Het is weer gedaan met luieren, uitslapen, niks doen of tot laat in de avond bier drinken.

Maar goed. Tegen half acht vanochtend arriveerde ondergetekende bij de ecologische kikkervijver in het Groene Hart van de wijk. De ecologische wat? Jahaaah, geachte lezer, bij ons aller ecologische kikkervijver. Zie de foto's. Wat wonen de aangrenzende Grevingaheerdjes daar toch prachtig. Zie foto links. Zullen de huizen hier nu ook in waarde gaan stijgen? De blogger bedoelt: wie woont er in de stad in een huis dat uitzicht heeft op een ecologische kikkervijver? Zullen hier nou ook ecologische kikkers in gaan huizen? Met ecologische gekwaak en al? Zit er ook ecologisch water in? Heeft dat een meerwaarde? Ondergetekende kan z'n maandagochtendhumeur amper bedwingen. Wat is er mis met de vele sloten in de wijk? Hebben we soms tekort aan kikkers in het voorjaar? Moet de Zuidwending soms ook nog ecologisch worden? Ecologische water uit de fonteinen op Plein Oost ofzo? Het zal een Grunninger achtergrond zijn: Du toch eev'n normoal man! Is er iets natuurlijkers en ecologischer dan de échte Grunninger? Soesszzz toch nait zo met z'n all'n!

Ondergetekende mot ook nait zo soezen op deze ecologische maandagochtend. Maar, hoeveel geld heeft dit  geintje weer gekost?
Het Groene Hart van Beijum is nu ecologisch. De lezer zegt het maar, is dit logisch? Of toch onlogisch? Ja, een beetje gemakkelijk, zo'n woordspeling. Pedagogisch, psychologisch, pathologisch, eventueel ironisch, ecologisch. Toe maar. Maar toch.

Ondergetekende wenst de lezer een prettige week toe. Vooruit dan, ecologisch of niet ecologisch.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Is die alleen voor groene kikkers of ook bruine?

Anoniem zei

De kikkers in Beijum ( of waar ook ter wereld ) kiezen hun eigen plekje wel .
Hier hoeft niets voor aangelegd of uitgedacht te worden .
Pure geldverspilling en betweterij !