dinsdag 13 augustus 2013

KOMENDE MAANDAG OPENT DE "FUSIESCHOOL"Ze moeten een beetje opschieten want de tijd begint te dringen. Komende maandag zal de nieuwe naam van de 'fusieschool' -Dijk/Doefmat- aan de Wibenaheerd worden onthuld. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat de deuren voor het nieuwe schooljaar voor het eerst open gaan en dat de naam 'De Dijk' nog achter de ramen prijkt. Zie foto boven, gistermiddag gemaakt. Er moet nog hard gewerkt worden om alles op tijd klaar te krijgen. Niet alleen binnen in de school, de verhuiswagens reden gisteren op en aan, maar ook op speelplein 'Het Dijkrijk.' De naam van dit plein moet ook maar gewijzigd worden, maar dit terzijde.
Op de linker en rechter foto is te zien dat de voorbereidingen van de bouw van drie noodlokalen onverminderd door gaat. Grote gedeeltes van het plein zijn met hekwerk omgeven. Zou het lukken om voor aanstaande maandag, als de school opengaat drie lokalen uit de grond te stampen? Ondergetekende is geen expert, maar hij denkt: er moeten schoolborden in, stoelen, tafels, toiletten, verwarming, etc.

Wat voor naam zal de school krijgen? En zullen de kinderen, ouders en leerkrachten een beetje kunnen aarden? De tijd zal het leren.
Update 14.35 uur. Dat het erg snel kan gaan bewijst onderstaande foto. Met een hijskraan zijn drie noodlokalen neergezet. Deze omgeving van Beijum was afgelopen drie jaar steggel-vrij. Maar tegengestelde belangen steken weer de kop op. Natuurlijk moeten de leerlingen van de nieuwe school een plek hebben om te kunnen leren. Aan de andere kant, er zijn ook omwonenden die hun uitzicht minder zien worden.

3 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Blijkens de website van de gemeente Groningen zijn de logische vragen van de Stadspartij Groningen van 19 juli 2013 nu nog niet beantwoord. Met name die uitstekende vraag of die "noodlokalen" niet in De Doefmat kunnen komen. Dat kost bovendien veel minder geld!!!

Zie: http://groningen.notudoc.nl/cgi-bin/showdoc.cgi/action=view/id=664194/VRAGEN_van_de_Stadspartij_van_mevrouw_A._Riemersma_en_de_heer_A._Sijbolts_betreffende_het_plaatsen_van_noodlokalen_op_het_buurtplein_voor_OBS_De_Dijk_in_Beijum__Wibenaheerd_24_.pdf

Toch is gisteren haastig begonnen met het plaatsen van noodhekken, etc. De vraag is of dit wel zorgvuldig en bestuurlijk correct is. Het heeft te maken met "Cultuurverandering" en respect voor de gemeenteraad. Om goede bestuurlijke omgangsvormen.

Denkt men bij de dienst RO/EZ en bij het college van B&W: "nood breekt wet"?

Anoniem zei

Echt afschuwelijk die lelijke noodlokalen. Ook erg zonde van het mooie speelplein voor de kinderen in de buurt. Ik woon zelf aan de wibenaheerd, heb geen kinderen maar vind het toch enorm zonde.

Anoniem zei

maart gemeenteraadsverkiezingen. Tijd om af te rekenen met wethouder onderwijs Ton S. van D'66.