maandag 19 augustus 2013

DE EXPEDITIE OFFICIEEL GEOPEND

De Doefmat en De Dijk behoren definitief tot het verleden. De nieuwe naam van de samengevoegde scholen heet vanaf vanmiddag kwart voor drie: De Expeditie. Op de foto ziet u links de nieuwe directeur, Bram van der Linden. Een voor een kwamen schoolkinderen met een letter aanlopen, het bleef tot de laatste letter ongewis, mede omdat de letters door elkaar heen liepen. Maar het werd dus De Expeditie. Een school in beweging. Een school met lef en durf. Aldus de filosofie achter De Expeditie. In de loop van de dag een video-impressie. Tv-tip: de vakbroeders van OOG-TV waren ook aanwezig. Vanaf vanmiddag half zes kunt u om het uur de opening van de nieuwste school van Beijum op deze stadszender bekijken.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Tegen heug en meug.
Nieuwsgierig of er vanuit ouders blijvend vraag is naar deze school.Beijum als oudere nieuwbouwwijk produceert minder jonge kinderen en bovendien is er nog keus te over aan basisscholen in de wijk. Nog afgezien van de geld- en ruimte-verspilling door de gemeente voor deze school die niemand wou.

Kees Huizenga zei

1. "De Expeditie" wekt bij mij in de eerste plaats de indruk van een vervoersbedrijf.

Zie:

http://www.antenna.nl/expeditie/frames.html


2. Verder:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Expeditie_(ontdekkingstocht)

Citaat:

“Expeditie (ontdekkingstocht)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Een expeditie (van het Latijnse expeditio: "onderneming, veldtocht") is een ontdekkings- of onderzoeksreis die vaak naar vreemde en afgelegen gebieden leidt en daardoor vaak gebonden is aan behoorlijke inspanningen en beperkingen. Expedities worden vaak uitgevoerd door geografische genootschappen in opdracht van hun regeringen. De meeste expedities zijn tegenwoordig onderzoeksreizen.

Er kunnen meerdere gronden bestaan voor een expeditie. Vele vroegere expeditieleiders maakten in naam van hun regering aanspraak op het gebied waar de expeditie heen leidde (bijvoorbeeld koloniĆ«n of protectoraten). Andere expedities waren bijvoorbeeld op zoek naar legendarische oorden, goud of andere edelmetalen of onontdekte plant- en diersoorten.”

In de tweede plaats kan “De Expeditie” duiden op “een ontdekkingstocht” naar kennis, onderwijs, cultuur, samenwerken en creativiteit. De fusieschool kan dit nader gaan uitleggen.

Anoniem zei

Vervoersbedrijf ?
Wat is er belangrijker in het onderwijs dan nieuwe dingen te ontdekken ?
Het nieuwe kind naast je .
De nieuwe meester of juf .
Een nieuwe omgeving .
Ben ik hier veilig , wordt ik gezien en gewaardeerd ?
Zijn ze aardig , stimuleren ze mij om nieuwe dingen te willen leren ?
Dit wens ik alle kinderen op hun nieuwe school toe .

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.