maandag 26 augustus 2013

GESLAAGD HEERDFEESTJE IN DE ISEBRANDTSHEERD(Foto's + tekst ingezonden door lezer Frank)
Straatfeest Isebrandtsheerd    
Op zaterdag 24 augustus werd er voor de eerste keer een straatfeest georganiseerd voor de bewoners van de Isebrandtsheerd 144 t/m 202. Doelstelling was om te weten wie je buren zijn en elkaar als buren beter te leren kennen. Met de materialen uit de Wegwijsbus en vele slingers en verlichting werd de parkeerplaats waar het feest gehouden werd omgetoverd tot een waar evenemententerrein. Er was een zithoek met lange tafels onder tenten waar men rustig kon zitten, een eetgedeelte met barbecues en marktkramen om alle etenswaren te presenteren, een speelhoek voor de kinderen met een springkussen en allerlei speelmateriaal en in het midden stonden een aantal statafels waar je gezellig met je buren aan kan staan te eten en te kletsen. Ook voor de muziek was gezorgd en met een professionele dj achter de knoppen was er gezelligheid genoeg.

’s Middags om 16.00 uur was er eerst een feest voor de kleinere kinderen. Met veel spelmateriaal en de mogelijkheid om geschminkt of opgemaakt te worden door een aantal vakkundig buurmeiden, werden de kinderen vermaakt. De grootste trekpleister voor de kinderen was natuurlijk het springkussen die vanaf het begin ook niet meer leeg is geweest. Het kinderfeest werd afgesloten met patat met een snack en drinken.

Aansluitend sloten de grotere kinderen en de volwassen aan. Hiervoor was een barbecue met vele lekkernijen georganiseerd. Leuk was dat veel buren ook zelf een gerecht meenamen naar de barbecue om dit met de buren te delen. Onder toeziend oog van Ruud van Erp, stadsdeelcoördinator van de gemeente Groningen, groeide het straatfeest uit tot een groot evenement met 64 volwassen en 15 kinderen. Er werd gezellig gegeten, gedronken en gepraat. Je merkte al vrij snel dat buren die elkaar amper of niet kenden met elkaar in contact kwamen, doelstelling gehaald !.
 
Rond 21.30 uur moesten wij helaas een officieel einde maken aan het feest, aangezien veel gehuurde materialen weer gehaald zouden worden. Dit weerhield een grote groep buren er niet van om nog even te blijven en een laatste drankje te drinken. De sfeer was nog te goed en gezellig om er al een einde aan te maken. Ondertussen werden er alweer nieuwe suggesties naar voren gebracht voor een volgend feest, aangezien deze zeker voor herhaling vatbaar is.

Kortom hebben wij aan de Isebrandtsheerd een zeer geslaagd feest gehad waarbij een ieder volop genoten heeft van alles wat er geboden werd. Onze dank gaat dan ook uit naar alle buren die ervoor hebben gezorgd dat deze avond geslaagd is. Ook onze dank aan de Gemeente Groningen, De Huismeesters en Attractieverhuur Groningen die allen met hun bijdragen het mogelijk hebben gemaakt om dit feest te kunnen organiseren.
(Foto's zijn groter te klikken, JF)

3 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

De zeer geslaagde BBQ aan de Isebrandtsheerd had een goede participatiegraad. Huurders en eigenaren van particuliere woningen waren uitgenodigd (plus kinderen).

Isebrandtsheerd 144 t/m 202: dat zijn 59 woonadressen.

Aanwezig waren 64 volwassenen. Ik schat in dat ongeveer 2/3 van de volwassenen met hun partners aanwezig was. Dat wil zeggen dat van de benaderde 59 adressen er 21 adressen met partner en 22 adressen van alleenstaanden positief gereageerd hebben. Dat is een participatiegraad van 43 gedeeld door 59 = 73%.* Een percentage van 60% is al succesvol te noemen!

Voor de Isebrandtsheerd is dit een prachtig resultaat. Veel nieuwe contacten zijn gelegd. Bewoners zijn meer herkenbaar voor elkaar geworden. Dat maakt een straat maatschappelijk sterk en weerbaar. Het gaat om noaberschap en buurtbetrokkenheid.

Heel goed dat de SDC Noorddijk en woningcorporatie De Huismeesters dit straatfeest (met BBQ-vuur en vuurwerk: "een Isebrandje" zonder t) hebben gesubsidieerd. Mijn dank hiervoor.

Hulde breng ik toe aan Brandon Pomp, die voor de muzikale omlijsting zorgde. Aan het slot van de avond zong hij meerdere liederen uit zijn blote hoofd. Met veel compassie en emotie.

* Indien volwassen kinderen worden meegerekend, kan dit percentage lager uitvallen.

Anoniem zei

Maar het blijft vreemd dat dit gesubsidieerd moet worden.

Frank zei

Om alle foto's te bekijken kan je deze link gebruiken.

https://picasaweb.google.com/102994170265827837721/20130824StraatfeestIsebrandtsheerd?authuser=0&feat=directlink