donderdag 15 augustus 2013

ONTWIKKELING WINKELPLEIN WEST (25)


Er gebeuren toch wel hele merkwaardige dingen rond de verbouwing of beter gezegd de uitbreiding van de Lidl op Plein West. Bekijk de bovenste foto (allemaal gistermiddag gemaakt). Er wappert een spandoek waarop staat de de winkel gewoon open en bereikbaar blijft. Maar dat is helemaal niet waar. Vanaf komende zaterdag gaat het filiaal tien weken dicht. Een medewerker gistermiddag: "Het personeel verhuist tijdelijk naar de vestiging aan het Wielewaal-plein. Maar we komen allemaal terug. Sterker nog, door de uitbreiding moet er straks personeel bij." Dat is natuurlijk niet verkeerd. Een beetje extra werkgelegenheid kan tegenwoordig geen kwaad. Maar dan het wel en wee in en rondom de computershop. U ziet op de linker en rechter foto de tijdelijke ingang van de winkel Van binnen en van buiten genomen). De eigenaar, die het pand huurt, wist tot anderhalve dag geleden niks van deze ingreep. Ook wist hij niet dat buurman Lidl tien weken dicht zou gaan. "Ze zouden een tijdelijke in- en uitgang voor de Lidl door mijn winkel maken, maar dat gaat door die sluiting niet meer door." Hij heeft al ruim een maand de winkel aangepast i.v.m. die te verwachten ingreep. Voor nop.

Bekijk de onderste foto. Daar waar de fiets tegen de gevel staat daar is de nood-deur van de pc-shop gemaakt (nogmaals, foto's links en rechts). Tijdens de komende heiwerkzaamheden en verbouwing moeten daar de klanten van de shop naar binnen. Maar alle straatstenen die u links achter het witte busje ziet liggen gaan eruit. De eigenaar gistermorgen: "Ik zou niet weten hoe klanten de tijdelijke deur naar mijn winkel zullen moeten bereiken. Gaan ze soms een noodbrug neerleggen?"

Het tekent de situatie rond dit plein. Wat wordt er belabberd tot niet gecommuniceerd. Voor deze serie is dat wel leuk, er gebeuren steeds weer de wonderbaarlijkste dingen. Maar voor de omwonenden en de computer-man is het vervelend. Er zal in elk geval tot begin november sprake zijn van overlast. Terwijl de afgelopen hete periode, toen half Beijum de hort op was, alles stil heeft gelegen.
De computer-man laat z'n humeur er niet door verpesten. Met gevoel voor humor: "Ik weet niet of ik volgende week nog open ben."
Wordt ongetwijfeld vervolgd.8 opmerkingen:

Anoniem zei

Op die wijze werd ook slagerij Patrick Knot en Videotheek/Postkantoor op Oost kapot gemaakt. Letterlijk afgesneden van haar klanten.

Anoniem zei

Bij die nieuwe Lidl op het wielewaalplein hangt een spandoek waar volgens mij op staat dat ze pas op 25 september open gaan. Verder vind ik het vreemd dat er bij de winkel zelf niets staat aangegeven dat ze zaterdag dicht gaan. Het zou toch netjes zijn als je je klanten van te voren hierover inlicht.

Kees Huizenga zei

1. Na lezing van dit weblogbericht en het voorgaande bericht over de verbouwing van Lidl Beijum heeft de 1st Aid Computershop volgens mij recht op een redelijke schadevergoeding op grond van een onrechtmatige daad betreffende de voorbereidingswerkzaamheden gedurende plusminus één maand om de eerst geplande noodingang naar Lidl mogelijk te maken. Lidl gaat bovendien uit van een politiek van voldongen feiten. Deze grootgrutter voert bovendien geen goed en gedegen (voor)overleg. Dat is zeer onzorgvuldig, niet professioneel en niet zakelijk.

2. Indien de gemeente Groningen geen deugdelijke toegang tot deze computershop maakt, heeft de eigenaar van deze zaak tevens recht op schadevergoeding op grond van een rechtmatige overheidsdaad (gegeven de verleende bouwvergunning/omgevingsvergunning).

Zie: http://www.kvk.nl/ondernemen/omgeving-en-milieu/de-omgevingsvergunning/?gclid=COD92oeAgLkCFZPItAodmDAAGg

Anoniem zei

De lidl gaat 24 augustus dicht. Misschien eerst info checken bij juiste persoon voordat het op internet komt.

Johan Fehrmann zei

De info dat de Lidl komende zaterdag al zou sluiten komt van twee eigen personeelsleden. Het is belangrijk om ook als Lidl zijnde open te communiceren. Dat de winkel een week later dicht gaat kan een gegeven zijn. Maar als bovenstaande reactie uit het management van de Lidl komt, is het niet zo verstandig om dat anoniem te doen, dat wekt namelijk geen vertrouwen.

Feiten over de komende sluiting en latere heropening zijn van harte welkom. Goed voor de Lidl. En ook voor transparantie naar de wijk toe.

Unknown zei

de lidl aan de stoepemaheerd zal pas op zaterdag 24 augustus sluiten.

Deze informatie kan u navragen bij het filiaal management.

mvg.

uw lidl team

Kees Huizenga zei

De laatste cynische opmerking van de eigenaar van de 1st-Aid Computershop luidde woensdag jl.:

"Ik weet niet of ik volgende week nog open ben."

Nog een tergend citaat: "Ik zou niet weten hoe klanten de tijdelijke deur naar mijn winkel zullen moeten bereiken. Gaan ze soms een noodbrug neerleggen?"

Ik sluit niet uit dat deze sombere uitlatingen getuigen van een realistische kijk op de gang van zaken. Dit is overigens wel een rampscenario. Maakt grootgrutter Lidl de kleine nabuurondernemers kapot? De bloemenzaak van Aroen is reeds uitgekocht.

Dieptriest!

Anoniem zei

De opstal is van Meins (AH) Liddl huurt alleen maar.
Dus Meins maakt dan de nabuurondernemers kapot.

En daar zal ook wel het probleem liggen in de communicatie.