donderdag 15 augustus 2013

BONTE BEIJUMEXPRESS (Dag 2)De dames en heren van de Bonte BeijumExpress - kinderen én begeleiding- waren vandaag een dagje de hort op. Misschien maar goed ook, i.t.t. het verwachte zonnige weer spoelde het vanmiddag. Regen. Het timmeren en zagen aan de houten bouwprojecten bij het Trefpunt, zie bericht gisteren, was anders ongetwijfeld letterlijk en figuurlijk in het water gevallen.

Ongetekende nam omstreeks twee uur vanmiddag even poolshoogte bij het multifunctionele ontmoetingscentrum dat midden in Beijum ligt. De regen kwam met bakken naar beneden. Een aanwezige:" Ze zijn vandaag op reis naar het Boomkroonpad in de buurt van Drouwen en Borger. Vanochtend kwamen vier bussen en die namen alle kinderen en begeleiding mee. Ze komen omstreeks vier uur terug." Tja, daar kon ondergetekende niet op wachten. Maar geen nood, het moderne en geavanceerde Whats Up stuurde de een na de andere afbeelding op. De resultaten ziet u hier links en rechts.(Zonder mee-participerende  lezers is ondergetekende nergens...). Kinderen uut Beijum bij een Hunebed. In een Wigwam (denk ik, daar lijkt het althans op). Al lopend over een loopbrug. Zo te zien op boomkroon-hoogte. Chillend in een of andere ruimte (het ziet er riet-achtig uit; een hut?). Voldaan liggen slapen in de bus...

De afbeeldingen laten zich een beetje slecht verplaatsen/slepen, het kan zijn dat ze niet optimaal gepubliceerd worden. Wel mogelijk, ze zijn allemaal groter te klikken, te downloaden en op te slaan/printen voor het eigen foto-album. Leve het moderne internet-tijdperk.
Een gewaardeerde vrijwilligster schreef bij de foto's een verslagje:

Vanmorgen gingen de kleuters insecten zoeken in de schooltuin. De overige groepen hadden een uitje met de bus naar het Boomkroonpad in Drenthe  en naar het Hunnebedmuseum.
De groepen 4 t/m 8 jr gingen in de ochtend naar het Boomkroonpad en de tieners naar het museum.
In de middag wisselende het programma.
De jongsten vonden het erg leuk zo hoog tussen de bomen. En ook te horen wat voor beesten er allemaal leefden in het bos.
Een van de beesten speelt morgen een grote rol in het verrassingsprogramma.
In het Hunnebedmuseum keken de kids hun ogen uit: Droegen ze vroeger geen schoenen toen? Sliepen ze echt op stro? En hoe voelde dat dan?
Een leerzame gezellige, maar zeker ook vermoeide dag voor jong en oud.
Morgen al weer de laatste dag met o.a. Hans de Troubadour, een speurtocht en in de middag dus de spectaculaire verassing.

(Het hoosde vanmiddag  in Groningen-stad. Maar naar verluidt hielden de dames en heren in Drenthe het droog. Tot ze de bussen instapten en huiswaarts keerden...;De opmaak van dit blogbericht is niet optimaal)

1 opmerking:

Karin.P. zei

Hoi Johan

Bericht en foto's komen prima binnen hier.

Karin