zondag 18 augustus 2013

VUILNIS IN BEIJUM (22)

Hoe ga je als wijk met je vuilnis om? Het kan op verschillende manieren. Het meest gangbare, en door 97% der Beijumers uitgevoerd: vervuil je omgeving niet, zet je groene en grijze bak op z'n tijd langs de straatkant, gooi glas in de glasbak en papier in de daarvoor bestemde container. Dat niet iedereen zich hier aan houdt is dagelijks in het straatbeeld terug te zien. 
Zie bovenste foto. Locatie, portiekwoning aan de Ypemaheerd. De slordigste variant, laat maar slingeren, wat zou mij dat een rotzorg zijn.
Een 'socialere' inslag ziet u op de linker en rechter foto. Hoezo een boek van Nijntje weggooien? Misschien heeft een ander kind er wel belang bij. Het glas dan. Het past niet door de opening. Maar waarom het niet laten staan? Misschien neemt iemand het wel als bierglas mee, of als vaas.

Er is nog een categorie. Beijum heeft al zoveel vuilnis, waarom niet wat buiten de wijk dumpen? In Zuidwolde bijvoorbeeld? Vandaag op www.oogtv.nl: 

Een 28-jarige man uit Groningen is zaterdagmiddag betrapt op het dumpen van afval in Zuidwolde. Hij werd later thuis in de Wibenaheerd bekeurd. De man leegde een aanhanger met cd-spelers, videorecorders, computers en wat kasten op de parkeerplaats aan de Oosterseweg. De politie kon hem in eerste instantie niet vinden. Maar na een melding van ruzie in de Wibenaheerd troffen ze daar de bewuste auto, met aanhanger, en bestuurder aan. De man bekende en kreeg een bekeuring. De ruzie ging tussen hem en een paar kennissen.

1 opmerking:

Anoniem zei

P-plaats Oosterseweg? Beijumbos dus, tegenover kano-boerderij.